For den ekstraordinære indsats 2016


Vi nordjyder er et beskedent folkefærd, der lader livet gå sin stille gang med både op- og nedture. Det vil TV2 Nord med prisen Årets Nordjyde 2016 lave om på. Vi vil hylde de nordjyder, der gør noget ekstraordinært for andre, og vi vil belønne den nordjyde, der gør allermest, med titlen som Årets Nordjyde 2016, en unik statuette og 50.000 gode danske kroner.


Hvem der kan vinde prisen er helt op til jer nordjyder, der kan indstille kandidater til prisen. Der er meget vide rammer for, hvem der kan vinde, men det ligger fast, at Årets Nordjyde er én person, der har udmærket sig ved at gøre noget ekstraordinært for andre.


- Vi håber, at rigtig mange nordjyder vil være med til at hylde Årets Nordjyde, og at vi får rigtig mange indstillinger fra hele regionen. Der er nemlig mange rundt omkring i Nordjylland, der gør en stor indsats for at hjælpe andre, og de skal have et skulderklap, siger Ingrid Buch der er chefredaktør på TV2 Nord.


Det store gallashow løber af stablen den 30. marts i Musikkens Hus i Aalborg. Vores egen Morten Pedholt styrer slagets gang som aftenens vært, men det er de musikalske indslag, der både kommer fra øverste hylde af dansk musik og fra de mere ukendte hylder i upcoming nordjysk kultur, der skal underholde både gæster og seere. TV-2, The Powls, Nyt fra Jylland, R. Noor og det musikalske medlem af dommertrioen Ivan Pedersen, står på scenen og garanterer topunderholdning for hele familien.

 

Tidslinje: Årets Nordjyde 2016

 

  • 2. januar 2017: Vi åbner op for indstillinger til Årets Nordjyde. Alle kan indstille den person, de mener fortjener prisen.
  • 31. januar 2017: Vi lukker ned for indstillinger klokken 23.59 og dommertrioen går derefter i tænkeboks for at finde de otte nominerede.
  • 9. februar 2017: Vi offentliggør de otte nominerede på tv2nord.dk/åretsnordjyde. I marts sender vi gennem hele måneden portrætter af de nominerede i Nordjylland LIVE.
  • 30. marts 2017: Årets Nordjyde 2016 findes ved et stort gallashow i Musikkens Hus i Aalborg. Alle kan købe billetter til showet, der også sendes på TV2 Nord Salto og tv2nord.dk

Mød dommerne


Når vi den 31. januar klokken 23.59 lukker for indstillingerne til Årets Nordjyde 2016, skal vores kyndige dommerteam igang med at arbejde.


De tre dommere, der naturligvis alle er nordjyder, skal i første omgang reducere feltet af indstillede til otte nominerede, som alle bliver portrætteret i Nordjylland LIVE i marts måned. Alle de nominerede vil derudover få en profilside på tv2nord.dk, hvor man kan læse om, hvorfor de enkelte nominerede er blevet indstillet, og naturligvis se deres portræt-indslag i fuld længde.


Når de nominerede er fundet, har de tre dommere blot en enkelt - meget vigtig - opgave tilbage. De skal ud af de otte nominerede finde tre finalister, som nordjyderne via SMS kan stemme på den 30. marts under det store gallashow. Den af de tre finalister, der får flest stemmer, vinder titlen som Årets Nordjyde 2016 og 50.000 kroner.


Hvem er de tre dommere så?

Rikke Nielsen, tidligere håndboldspiller for hedengangne Aalborg DH og landsholdet, sanger og musiker Ivan Pedersen og sognepræst og tidligere folketingsmedlem Pernille Vigsø Bagge. Du kan se meget mere om de tre dommere og deres forventninger til opgaven ved at klikke på knappen herunder.