En ny uddannelse i Aalborg skal styrke sundhedsvæsenet

Det kan bremse 'redderflugten', mener fagforening.

Har du altid drømt om at blive paramediciner? 

I så fald er der godt nyt, hvis du bor i eller omkring Aalborg. For her oprettes der nemlig en helt ny uddannelse. 

Mens paramedicineruddannelsen i dag er en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, skal det nu være en tre-årig professionsbacheloruddannelse.

Det oplyser Professionshøjskolen UCN i en pressemeddelelse. 

Skiftet fra en erhvervsfaglig til en mere teoretisk uddannelse sker, fordi det præhospitale arbejde i dag er meget mere end blå blink. 

- En paramediciner med en professionsbachelor vil kunne udføre avancerede behandlinger til flere patientgrupper. Udover det præhospitale område kan det eksempelvis være i kommunerne, hos privatpraktiserende læger, i sundhedshuse og inden for medicinalindustrien, fortæller rektor på UCN, Kristina Kristoffersen.


En praktisk uddannelse

Paramedicineruddannelsen kommer med den nye ændring op på samme uddannelsesniveau som for eksempel sygeplejersker og fysioterapeuter.

En udvikling Region Nordjylland glæder sig over, da det giver de færdiguddannede flere muligheder. 

- Som uddannelsen er i dag, havner man som paramediciner i en blindgyde, hvor det er svært at videreuddanne sig eller skifte spor inden for sundhedsvæsnet, siger Kenneth Lübcke, konstitueret direktør for Den Præhospitale Virksomhed, Region Nordjylland.

Der lægges op til, at 50 procent af uddannelsen kommer til at foregå som praktik. Og så vil det blandt andet være muligt for personer med gymnasial baggrund, social- og sundhedsassistener samt uddannede ambulancereddere at søge ind. 

quote Det betyder, der kan dæmmes op for redderflugten, så samfundet ikke længere skal lide af reddermangel.

Reddernes Fagforening

Skal bremse "redderflugten"

Reddernes Fagforening byder også den nye uddannelse velkommen med åbne arme. 

- Dette uddannelsesløft markerer en vigtig milepæl, hvor patienten og ikke transporten kommer i fokus. Det betyder, der kan dæmmes op for redderflugten, så samfundet ikke længere skal lide af reddermangel, lyder det fra fagforeningen i en pressemeddelelse. 

Reddernes Fagforening kommer samtdig med en opfordring til professionshøjskolerne om, at der skal være et stort optag via kvote 2, "så menneskelig erfaring stadig er i fokus."


Seneste nyt

fra Nordjylland