Ophedet debat om rejemad – borgere raser over prisen

Restauratør forsvarer prisen, som deler vandene.

En rejemad har skabt røre på Facebook. 

Det lyder måske lidt kuriøst, men det er tilsyneladende ikke en hvilken som helst rejemad. Det er nemlig en rejemad til hele 228 kroner. 

- 228 kr for en rejemad?? Må godt nok være nogle meget specielle rejer. Jeg var rigtig glad for at komme hos jer, men jeres priser er stukket helt af på det sidste, skriver en Facebook-bruger.

- Så er det da også betalt !!!!, skriver en anden på opslaget.

- Plejede at komme en del ved jer, men synes simpelthen priserne er gået over gevind, det er en rejemad, skriver en tredje. 

Facebook-opslaget, de alle kommenterer, er fra Restaurant VB's Facebook-side med et billede af rejemaden og den dertilhørende pris. 

- At sådan et opslag stikker af sker jo, fordi folk holder øje med os, lyder det fra Nina Pichler, der ejer Restaurant Vestre Baadelaug, som ligger på Bådehavnsvej 6 i Aalborg. 

- Hvis man kender os hernede, ved man godt, at vi gør lidt for at skubbe til folk. Vi har nogle frække billeder og sådan lidt. Vi kan godt lide, at folk griner og peger lidt. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bøfsandwichen er stadig en vinder

Men hvad er det så, der gør den rejemad så god? Og så dyr?

- Det, vi har gjort med rejemaden, er at sige, at den lige skal toppes med kaviar, fortæller Nina Pichler om rejemaden, inden hun afslører, at alene kaviaren koster 70 kroner.

Restauratøren fortæller videre, at spisestedet har været igennem en udvikling, hvor de er båret og inspireret af deres egen interesse for mad. 

- Det handler om god mad, god kvalitet og lækre omgivelser. Vi kan kun forsøge at fange dem, som vi vil forsøge at give en god oplevelse på den måde.

- Jeg synes personligt selv, at der er langt mellem snapsene, når jeg går ud. Folk skal jo også forstå, at det er gode råvarer på tallerknen - det er ikke fyld.

Herunder kan du se et lille potpourri af rejemaden:

Restauranten har i rigtig mange år været kendt for deres bøfsandwich. Restauranten har tidligere vundet prisen for Danmarks bedste bøfsandwich, og adskillige gange har de også været i top-3 i konkurrencen. 

Men er det nu en dyr rejemad, de satser på skal være tilløbsstykket for de mange kunder?

- Nej, overhovedet ikke. Den rejemad var også på menukortet sidste år, lyder det prompte fra Nina Pichler. 

- Bøfsandwichen er fundamentet i forretningen, uanset hvad du vælger af retter. Det kommer vi aldrig til at lave om på. Det har vi ikke et ønske om.

Hun ser dog gerne, at spisestedet er et sted for alle, om de vil hygge sig med en bøfsandwich, et stjerneskud eller noget kaviar. 

- Det ene behøver ikke udelukke det andet. Hvorfor skal folk, der vil hygge med en flaske vin og kaviar ikke være her? 

Rejemaden bliver tilberedt af en ansat i restauranten.
Rejemaden bliver tilberedt af en ansat i restauranten.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Anerkendelse i fremtiden?

Og så tilbage til Facebook-sporet. For de negative kommentarer får ikke Nina, der har været 20 år hos Restaurant Vestre Baadelaug, til at miste modet.

- Nogen har måske været her engang, men de har så ikke brudt sig om udviklingen, og andre kommer her slet ikke. Omtalen er jo god - uanset om den er dårlig eller ikke dårlig. 

- Dem, der snakker pænt om os, er ikke dér (På Facebook, red.), de er andre steder. 

Restauranten vandt prisen for Danmarks største bøfsandwich i 2013.
Restauranten vandt prisen for Danmarks største bøfsandwich i 2013.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Men der er faktisk også en del positive kommentarer på opslaget. 

- Jeg synes personligt, det er alle pengene værd. Ja, måske i den lidt dyre ende - men jeg vil også hellere spise ude det mindre og få noget godt. Præcis som man får her - vi kommer ofte ved dig, og vi er lige tilfredse hver gang, skriver en blandt andet på opslaget tilføjet en masse kærlige smileyer. 

Nina Pichler glæder sig over de mange kunder, der stadig kommer i butikken, og måske vil flere i fremtiden sætte pris på restaurantens bøfsandwich, stjerneskud og rejemad. 

- Når vi ikke er her mere, kan det være, at folk vil anerkende, hvad vi gør, men det er ikke sikkert, slutter ejeren. 


Seneste nyt

fra Nordjylland