1000 har skrevet under: Borgere protesterer imod plejehjemslukning

Beboerforeningen i Tornby har afleveret 1.000 borgerunderskrifter til byrådspolitikerne i Hjørring Kommune for at undgå en planlagt lukning af byens plejehjem.

Mandag var der borgermøde i Tornby. Flere hundrede mennesker var mødt op for at diskutere med de lokale politikere om en planlagt lukning af plejehjemmet Havbakken i Tornby.

Beboerforeningen i Tornby afleverede 1.000 borgerunderskrifter til politikerne fra byrådet i Hjørring Kommune.

- De skal være opmærksomme på, at det er en sag der fylder rigtig meget for os i Tornby. Vores håb er jo selvfølgelig, at plejecentret bliver bevaret. Vi har ikke opgivet, men vi ved godt at det er en svær kamp, siger Torben Christensen, der er formand for beboerforeningen i Tornby.

Politikerne i Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget i Hjørring Kommune vil nedlægge plejehjemmet Havbakken i Tornby ved Hirtshals for at spare penge. Det på trods af, at plejehjemmet har en god økonomi, fuld belægning og tilfredse beboere.

quote - Det gør et kæmpestort indtryk, at der er så mange borgere, der synes at det er en dårlig beslutning

Per Møller, udvalgsformand, Hjørring Kommune

Lukningsplanerne skyldes, at der i kommunen er forholdsvis kort ventetid på at få en plejehjemsplads, og derfor skal Havbakken måske lukkes. Dermed kan kommunen spare penge - og samtidig overholde rammerne for, hvor lang tid borgere må vente på en plejehjemsplads.

Der bor 32 beboere på Havbakken.

- Det gør et kæmpestort indtryk, at der er så mange borgere, der synes at det er en dårlig beslutning. Det rammer enhver lokalpolitiker. At en by med 1000 indbyggere samler 1000 underskrifter. Det berører os alle sammen, for det er jo en serviceforringelse, siger Per Møller (K), formand for Sundheds, Ældre- og Handicapudvalget.

Hjørring Kommune skal ifølge udvalgsformanden spare 11,1 millioner kroner på området hvert år i de næste tre år.

Udvslgsformanden forventer, at byrådet onsdag vedtager at stoppe tilgangen til Havbakken. Den endelig beslutning om lukningen er udskudt til august. 

Cirka 300 mennesker deltog i borgermødet.

Beboerne kan ikke forstå, hvorfor plejehjemmet Havbakken skal lukkes.

Seneste nyt

fra Nordjylland