1100 seje løbere med i Toughest

For nogle motionister bliver det på et tidspunkt for kedeligt at løbe ligeud, og så fokuserer de i stedet på at gøre løbeturen så besværlig og udfordrende som mulig. 1100 af dem deltog i dag i Toughest Aalborg.

Otte kilometer er ruten langs havnekajen i Aalborg og spækket med forhindringer og udfordringer, som tager pusten fra de fleste. Og det er meningen. Men det er ikke kun dem, der er i topform og dem, der tror, de er, som stiller op til dette løb, som på papiret ser ikke mindre end skræmmende ud. De er også helt almindelige

40 forhindringer er indlagt på ruten - designet til at gøre livet surt for de spandex-klædte deltagere, som skal klatre, kravle, svinge, forcere, svømme og i det hele taget bjærge sig gennem ruten, som helt ekstraordinært tager udgangspunkt på havnefronten i Aalborg ved Utzon Center. Intet lignende løb i Toughest-regi har nogensinde været så centralt placeret i byen som 2015-udgaven.

I løbet deltog også en elitegruppe for både mænd og kvinder, da Toughest er et kvalifikationsløb til VM i OCR (Obstacle Course Racing, red.). Og den disciplin er svenskerne åbenbart bedst til. De vandt nemlig hos både mændene og kvinderne.

- Banen har været stillet op de sidste par dage, og med 1100 deltagere er det så stor en succes, at vi gentager succesen i hvert fald de kommende par år, fortæller Kristina Bille, der er dansk projektkoordinator for Toughest.