12 skippere kæmper om halv million

 12 skippere kæmper om halv million

Alt er nu klappet og klart til årets store sejlerbegivenhed i Frederikshavn - Danish Open 2008 i matchrace.

En lang række af verdens bedste sejlere er ankommet til stævnet, hvor de første spændende sejladser starter i morgen torsdag. Flere af sejlerne kommer direkte fra Gøteborg, hvor de gennem flere dage har trænet intenst i de samme bådtyper til de kommende dages dueller i farvandet udfor Frederikshavn Sejlklub.

Det er første gang, at Frederikshavn danner rammen om Danish Open. Derfor har der været en helt speciel kampgejst blandt alle de frivillige fra både Royal Matchrace Center i Skovshoved og Frederikshavn Sejlklub for at få det hele til at fungere.

Og med den flotte vejrudsigt for weekend er der lagt op til et brag af et stævne, hvor de mange anstrengelser kommer til at betyde rigtig mange folk på havnen i Frederikshavn.

Der bliver i hvert fald mulighed for at følge sejladserne på nærmeste hold, idet duellerne kommer til at foregå lige udenfor havnen.

Den samlede præmiesum i Danish Open 2008 er på en halv million kroner, og stævnet er en del af World Matchracing Tour.

- Det har været rigtig godt at kunne træne med en lang række af de andre teams i Gøteborg i de sidste par dage. Vi føler i hvert fald, at vi er klar til Danish Open. Vi har haft nogle tætte race, og det bliver det helt sikkert også her i Frederikshavn. Det er et hårdt felt med mange gode sejlere, men vi har da trods alt den fordel, at vi kender bådtypen lidt bedre end de fleste udenlandske sejlere. Vores træning i sejladsområdet har vist, at vi formentlig kommer til at sejle en del med mange vindspring. siger den danske skipper Peter Wibroe, der er en ud af tre danske besætninger.

De to øvrige danske skippere er Mads Ebler og Jesper Radich.

- Jeg føler selv, at vi sejler langt bedre end sidste år. Vi er også kommet til Danish Open for at forsvarere vores førsteplads på Touren, hvor vi lige nu har et forspring på syv point. For os er det meget specielt at sejle i denne bådtype (DS 37, red.), som helt klart giver der nordiske sejlere en fordel. Nu har vi dog trænet i et par dage i Gøteborg, så vi er trods alt ganske godt forberedt. Men det er selvfølgelig altid en udfordring at skulle sejle i syv forskellige bådtyper over blot ni stævner. Vi prøver så at være gode i dem alle sammen, og vi har da indtil videre været i tre semifinaler ud af fire mulige, fortæller Ian Williams fra England.

De 12 skippere er:

Mathieu Richard, Frankrig
Ian Williams, England
Sebastian Col, Frankrig
Mads Ebler, Danmark
Peter Wibroe, Danmark
Jesper Radich, Danmark
Björn Hansen, Sverige
Torvar Mirsky, Australien
Adam Minoprio, New Zealand
Andrey Arbusov, Rusland
Johnnie Berntsson, Sverige
Magnus Holmberg, Sverige


Seneste nyt

fra Nordjylland