120 arbejdspladser reddet i Vadum

Medarbejderne hos Colorprint har længe frygtet for en massiv fyringsrunde på grund af en ny reklameafgift. Men nu melder regeringen ud, at de alligevel ikke vil indføre afgiften

- Vi er ovenud glade. For vi har længe frygtet den afgift, der ville betyde, at op mod 120 medarbejdere skulle fyres, siger administrerende direktør i Colorprint Søren Henriksen til TV2 Nord.

Regeringen har lørdag formiddag meldt ud, at de opgiver at indføre reklameafgiften, fordi der omdeles færre reklamer end ventet. Afgiften skulle have være indført fra sommeren 2015.

- Reklameafgiften er blevet overhalet af virkeligheden. Vi har set et uventet stort fald i reklamemængden, og det betyder, at det oprindelige formål med afgiften faktisk er indfriet, siger skatteminister Benny Engelbrecht (Soc.dem.)

Også hos borgmester i Aalborg Kommune er der stor glæde over, at de 120 arbejdspladser hos Colorprinter reddet.

- Sådan. Afskaffelse af reklameafgiften vil redde masser af arbejdspladser. Det er en rigtig god nyhed for Nordjylland, lyder det fra Thomas Kastrup-Larsen.

Uden reklameafgiften mangler regeringen 190 millioner kroner i indtægter. Regeringen vil dække det ved at hæve afgifterne på cigaretter og tobak. Fra 2016 hæves prisen på en pakke cigaretter med godt en krone.


Seneste nyt

fra Nordjylland