Vi bruger cookies!

tv2nord.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.tv2nord.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere>>

Gæstekokke 2

Opskrifter:

Miv og Møller er på Fænø sammen med de to kokke fra Henne Kirkeby Kro. I aften laver de blandt andet tatar

16. dec 2010, kl. 10:52 | Af: Miv og Møller
Opdateret: 16. dec 2010, kl. 10:53

  • Tip
  • Print

Send artiklen "Gæstekokke 2" til din ven.

ajax load

(*) skal udfyldes.

Nordsik rørt tatar

Til 4 pers

500 g okse inderlår
æggeblommer
sennep
tomatpure
olie
urter:estragong,persille,kørvel,purløg
salt

Fremgangsmåde
kødet fryses og skæres meget meget fint kan evt hakkes på kødhakkeren, men det optimale er at hakke det i hånden.

Læs også: Dyrekølle, Carpaccio og ål

Sovsen: alle ing piskes sammen til en homogen masse.
Kødet og sovsen blandes til ønsket konsistens og smag og massere af hakket urter tilsættes smag til med salt.

Tilbehør
brøndkarse
kørvel
ramsløgsknopper
ramsløgs skud
syltede rønnebær
rugbrød
tørret vilde enebær

Fremgangsmåde
alle de syltede ting syltes i klassisk sylte lage ligesom syltede agurker (1 dl sukker 1 dl vand 1 dl eddike) og de tørret enebær er tørret i ovnen ved 40 grader i 48 timer.

Læs også: Tun, østers og Barramundy

det hele anrettes oven på tataren og der serveres rugbrød eller ligende der til.

Blomkål og trøffel

Til 4 pers

2 stk. Blomkål
smør
salt
vand
olie

Fremgangsmåde
fordel blomkålet på følgende måde
hjerte blade(de inderste gullige blader der sidder tættes på blomkåls buketterne,
stilke(dem der sidder yderst med grønne blade på hver side.

Læs også: Dyrekølle, Carpaccio og ål

Buketter
Stok
Grønne blade (dem der sider på stilkene)

Sådan gør du
Stokken skæres i 1 cm tykke skiver og stikkes ud og koges møre i vand,salt,smør
Stilke skrælles ligesom asparges, koges sammen med stokken
Grønne blade stikkes ud og serveres rå på rettet
Hjerteblade servers på sammen måde som grønne blade
Buketter laves som råstegte hvor de halveres og steges gyldne i smør på den ene side og smages til med salt
kogte hvor de tilberedes sammen med stilke og stokke
rå vendt i olie og smagt til med salt
pure hvor buketterne er kogt i mælk til de er møre og blendet til en glat pure med lidt af det mælk de er kogt i

Trøffelsovs
trøfler
hvidvin
smør
salt

Fremgangmåde
hak trøflerne groft og kog dem i en gryde med hvidvin så det dækker trøflerne, kog halvdelen af vinen væk og blend til en glat masse, ved servering varmes trøffel massen op og kold smør piskes i ligesom når man pisker en buerre blanc smag til med salt.

Syltede rødbeder
Røget marv & brøndkarse


Til 4 pers

Syltede rødbeder
Rødbeder
Sukker
Vand
Eddike

Fremgangsmåde
Kog og smut rødbederne fri for skræl og afkøl, kog vand,eddike,sukker op og afkøl, hæld den afkølede væske over rødbederne og lad dem trække min 14 dage, ved servering stikkes rødbederne ud og glaseres i lidt af den lage de har lagt i og smages til med salt. den reducerede lage som rødbederne er glaseret i serveres som sovs

Røget marv
Marv (spørg evt jeres slagter om ikke han vil ryge nogen for dig)
Rygesmuld
Salt

Fremgangsmåde
Marven lægges på en rist eller ligende med rygesmuld under og et låg over og sættes på varmen når det begynder at ryge trækkes kassen af varmen og står tildækket i 30 min, gentag processen yderlige 2 gange hvor efter marven er røget, opbevares evt på frost.

Læs også: Dyrekølle, Carpaccio og ål

Ved servering lægges marven på bagepapir og smages til med salt og bages på 140 g til de er gylden brune ca 15 min og smages igen til med salt og serveres.

Brønkarse olie
200 g plukket brøndkarse
2 dl solsikke olie.

Fremgangsmåde
Blendes i 10 min på blenderen og sigtes igennem kaffefilter, olie hældes ud over retten

Øvrige
Brøndkarse blade lægges på som det sidste.

Kommenter denne artikel