14-årige Daniel gik verden rundt efter flyfund: - Jeg havde ikke regnet med, det gik så vildt

14-årige Daniel fra Birkelse fandt for en uge siden et tysk jagerfly fra Anden Verdenskrig, som var styrtet ned i en mose. I de seneste dage er historien gået verden rundt.

Siden det i tirsdags kom frem, at Daniel Rom Kristiansen og hans far Klaus Kristiansen havde fundet et tysk Messerschmitt-fly fra Anden Verdenskrig, som var styrtet ned i en mose i nærheden af familiens gård ved Birkelse, har et hav af danske og udenlandske medier taget kontakt til familien.

- Det har været en spændende uge. Der har været godt gang i den, må man sige. Jeg havde ikke regnet med, det gik så vildt, som det gjorde, siger Daniel Rom Kristiansen.

Den store mediebevågenhed har været overvældende for familien, som har kunnet læse historien om deres spektakulære fund hos blandt andre BBC, CNN og New York Times.

- Da det var faldet til ro tirsdag aften, så troede vi ligesom, at det var overstået der og at der kunne falde ro over det. Onsdag begynder det så åbenbart at cirkulere i udlandet og så begynder vores telefon og vores Facebook at blive lagt ned af opkald, siger gårdejer Klaus Kristiansen.

Det hele begyndte for en uge siden. Daniel skulle lave en skoleopgave og gik sammen med sin far ud for at søge med en metaldetektor i moseområdet. Her endte de med at gøre det sensationelle fund.

quote Det har været en spændende uge. Der har været godt gang i den, må man sige. Jeg havde ikke regnet med, det gik så vildt, som det gjorde

Daniel Rom Kristiansen

- Lige præcis for en uge siden, der begyndte vi at grave lidt dybere ned efter flyet og finder de her rester. Og resten er jo nærmest ved at være historie nu, siger Klaus Kristiansen.

Familien fra Birkelse glemmer ikke uge 10 i 2017 lige foreløbig. De mange avisudklip om flyfundet er blevet samlet i en scrapbog, som fortsat har plads til at blive udvidet.

- Det er jeg faktisk glad for, at vi fik lavet. Den er også speciel, fordi nu har jeg gemt noget fra den her uge til om mange år, siger Daniel Rom Kristiansen.

Ét stort spørgsmål melder sig stadig i historien om det fundne fly. Hvem var piloten, der sad ved rorpinden i det nedstyrtede Messerschmitt-fly?

- Vi ved ikke mere, end alle andre gør. Det er museet, der måske ved noget om det. Vi ved ikke, hvad han hedder, siger Daniel Rom Kristiansen.

Nordjyllands Historiske Museum arbejder fortsat i samarbejde med de tyske myndigheder på at få identificeret piloten i flyet, som menes at være styrtet ned nær Birkelse 27. november 1944.


Seneste nyt

fra Nordjylland