140 medarbejdere nedlægger arbejdet på Aalborg Portland

På Aalborg Portland har fabrikkens smede, elektrikere og ufaglærte medarbejdere nedlagt arbejdet.

140 medarbejdere på Aalborg Portland har torsdag nedlagt arbejdet. Det er cementfabrikkens smede, elektrikere og 3F medlemmer, der ikke er tilfredse med de forhandlinger, de har med ledelsen.

Parterne har gennem de seneste tre uger forsøgt at nå en aftale om blandt andet løn.  Men forhandlingerne er ifølge fællestillidsmanden på fabrikken gået i stå. 

- Vi er lidt fra hinanden. Vi synes ikke, at det er rimeligt, det de tilbyder os, siger fællestillidsmand Harry Andersen til TV2 Nord. 

Medarbejderne blev torsdag præsenteret for ledelsens tilbud i lønforhandlingerne. Som reaktion på tilbuddet, var der flertal blandt medarbejderne at gå hjem. Dermed er strejken uvarslet, og kommer som en overraskelse for den administrerende direktør i Aalborg Portland.

- Vi er i lønforhandlinger i øjeblikket, og vi er i en konstruktiv dialog med repræsentanterne. Så det er overraskende for mig, siger Michael Lundgaard Thomsen.

Parterne har holdt fire møder i forhold til lønforhandlinger, og derfor undrer det direktøren, at medarbejderne skrider til arbejdsnedlæggelse.

-Jeg er meget uforstående over for, at man vælger at lave en ulovlig arbejdsnedlæggelse i en forhandlingsproces, siger Michael Lundgaard Thomsen.

Parterne har sidste møde i lønforhandlingerne fredag, hvor tillidsmanden også forventer at medarbejderne vender tilbage til arbejdet.

- Vi forventer da, at vi finder en løsning, siger Harry Andersen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland