15-årig sigtet for forsøg på manddrab

OPDATERET: En 15-årig dreng er blevet varetægtsfængslet i fire uger efter at have truet en medarbejder på institutionen, han boede på.

Opdatering klokken 15.30:

Den 15-årige dreng er blevet varetægtsfængslet i fire uger i surrogat. Det oplyser anklagerfuldmægtig Ulrick Junge.

 

Midt- og Vestjyllands Politi modtog søndag den 10. juni 2018 kl. 18.37 en telefonisk anmeldelse fra en institution i Thisted.

En medarbejder på institutionen var blevet truet med en kniv af en 15-årig beboer. Det var lykkedes personalet at fratage den 15-årige kniven, hvorefter han forlod stedet.

- Han havde en truende adfærd, siger Bjørn Bo til TV MIDTVEST.

Kort efter kunne en patrulje standse og anholde manden uden dramatik, meddeler Midt- og Vestjyllands Politi. 

Den 15-årige fremstilles i dag, den 11. juni 2018 i grundlovsforhør i Holstebro kl. 13.00 sigtet for overtrædelse af straffelovens § 237, jf. §21, der omhandler forsøg på manddrab.

- Det er det, der sker

Episoden fandt sted på institutionen, Andromeda, der har til huse mellem Skyum og Vilsund. Her ærgrer forstander Niels Kristensen sig over, at det er sket, selvom det kan være vilkårene.

- Det er det, der sker, når vi har med den her gruppe unge at gøre, siger han til TV MIDTVEST.

Andromeda beskriver sig som et socialpædagogisk skibsprojekt med plads til seks unge, som for det meste bor på Skonnerten Jylland - indtil de er klar til at komme tilbage til det etablerede samfund, hvad enten det er uddannelse eller arbejde. I forhold til episoden med den unge mand er det institutionens praksis at inddrage politiet i den slags sager.

- Vi vælger at kontakte politiet, fordi det er så voldsomt det, der sker. Det gør vi rutinemæssigt i den slags situationer, uddyber Niels Kristensen.

Af hensyn til den igangværende sag ønsker han ikke at uddybe, hvad der skete i weekenden.


Seneste nyt

fra Nordjylland