15-årigt boksetalent kommer frem i ringen med nordjysk samarbejde

Sebastian Larsen fra Lindholm er bare 15 år, men han bliver allerede spået en stor fremtid i dansk boksning.

Han er en lille, ilter sort kugle i bokseringen. Hans tjat ser legende lette ud, men rammer som hammer. Fødderne danser rundt på madrassen, og modstanderen kan slet ikke følge med.

quote Det er sjældent, man får lov til at arbejde med en som ham. Han er den type, der bliver ved med at træne, efter vi andre er færdige.

Kurt Lykke, boksetræner

15-årige Sebastian Larsen fra Lindholm Bokseklub stillede lørdag op i Vikings Box Cup i Nørresundby i U17-klassen og gik viljestærkt efter sejrene.

Kun gonggong'en og en hurtig kampdommer kunne skåne modstanderen fra Randers for en regulær afklapsning. 

- Det er sjældent, man får lov til at arbejde med en som ham. Han er den type, der bliver ved med at træne, efter vi andre er færdige, siger træner i Lindholm Bokseklub, Kurt Lykke.

Træner fire gange om ugen

Sebastian Larsen har bokset i godt tre år, og selv når han ikke træner boksning, træner han det lidt alligevel, afslører det unge talent. 

- Jeg træner fire gange om ugen i bokselokalet, og så træner jeg armbøjninger og løb ved siden af, siger Sebastian Larsen.

Han nyder lige nu godt af et nyt samarbejde mellem ni nordjyske bokseklubber, hvor bokserne får noget ganske værdifuldt: Kamptræning. Det sker ved regelmæssige stævner rundt om i Nordjylland, hvor erfaringerne skal hjælpe dem, når de måske på et tidspunkt skal i kamp for alvor.

Drømmer om DM-guld

I ringen løber Sebastian Larsen ind i problemer i anden omgang. Slagene hagler ned over ham, og i stedet for at holde markeringerne, synker hans hoved - og i samme ombæring også hans krop - lige så stille ned mod skuldrene og underlaget.

Men en gedigen omgang skældud i ringhjørnet sender dog den 15-årige bokser tilbage på vinderkurs. 

- Min store drøm er at komme til danmarksmesterskabet og så vinde det, lyder det fra Sebastian Larsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland