16-årig pågrebet: Blændede redningshelikopter med laserlys i Aabybro

Situationen kunne være endt katastrofalt, for piloterne flyver i blinde, når de blændes af det skarpe lys. Sådan advarer Nordjyllands Politi.

Det kunne have gået helt galt, da en 16-årig dreng fra Aabybro-området besluttede sig for at lave drengestreger ved 23-tiden tirsdag aften.

Sammen med et par kammerater havde han taget opstilling ved rutebilstationen ved Aabybro, hvor han lyste op på himlen, med et grønt laserlys.

En redningshelikopter fløj forbi drengene, der rettede det skarpe lys op mod piloterne - og det kunne have været en meget farlig situation, fortæller politikommissær Poul Fastergaard.

- Når de flyver om natten, bærer de night vision goggles (briller, der gør, de kan se i mørket, red.). Laserlyset kan gøre, at rederne bliver 'blinde' - altså, at de pludselig ikke kan se noget i nogle sekunder. Og det kan være ekstremt farligt, siger Poul Fastergaard.

quote Når de flyver om natten, bærer de night vision goggles. Laserlyset kan gøre, at rederne bliver 'blinde'.

Poul Fastergaard, politikommissær

Forældrene er underrettet

Nordjyllands Politi fik hurtigt lokaliseret, hvor det grønne laserlys kom frem - og de kunne efter kort tid pågribe den 16-årige på rutebilstationen i Aabybro. Hans kammerater var dog forduftet.

Her fik betjentene en alvorlig snak med drengen - og senere også hans forældre.

- Vi tror ikke, han bevidst er gået efter at genere en redningshelikopter, og det er formentlig bare drengestreger. Men det er stadig en alvorlig sag, der går ind under ordensbekendtgørelsen og kan give en bøde, siger politikommissær ved Nordjyllands Politi, Poul Fastergaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland