18-årig kører ulovligt gaderæs: ”Jeg har benzin i blodet”

En bøde og en betinget frakendelse af kørekortet er konsekvensen af et ulovligt gaderæs for 18-årige Nikolaj. Alligevel afviser han ikke, at han kan finde på det igen.

Nikolaj fra Hjørring er 18 år. Han er en af dem, der blev taget af politiet i forbindelse med gaderæset, der fandt sted i Støvring fredag aften. Han er nu sigtet for kap- og væddeløbskørsel.

Nikolaj får en bøde og kan se frem til at skulle til en ny teori- og køreprøve.

- Det er fair nok. For jeg vidste jo udmærket godt, at det ikke var lovligt, siger Nikolaj til TV2 Nord.

Han deltog i det ulovlige gaderæs, fordi han med egne ord har benzin i blodet, og har brug for en gang imellem at trykke pedalen i bund.

Fra 2014 har det været muligt at køre lovligt gaderæs på en lukket bane i Nørresundby. Men på grund af for dårlig tilslutning, har arrangørerne valgt at droppe løbene i det nordjyske. Og det ærger Nikolaj. For han er sikker på, at han ville benytte de lovlige løb, hvis det var en mulighed.

- Hvis der havde været et lovligt løb, så havde jeg aldrig fået tanken at tage til det ulovlige løb i Støvring.

quote Om jeg er blevet taget eller ej, det ændrer jo ikke på, at jeg stadigvæk har benzin i blodet

Nikolaj, 18 år, Hjørring

Hastighederne under det ulovlige gaderæs kommer snildt op over 150 km/timen selv i byzonen, hvor den tilladte hastighed er 50 km/timen.

Ifølge Nordjyllands Politi er gaderæset en leg med liv og lemmer.

- Det er livsfarligt. Men de tror jo, at de er rigtig dygtige til at køre de biler her, lyder det fra vagtchef Jess Faldberg fra Nordjyllands Politi.

- Ikke nok med at man både kan komme i fængsel og får store bøder, så bliver det jo også en plet på straffeattesten. Så bare det alene, at det ikke er nok til, at man holder sig til de officielle løb, det er mig uforståeligt, fortsætter vagtchefen.

 

Men det får imidlertid ikke 18-årige Nikolaj til at garantere, at han ikke kører ulovligt ræs igen.

- Der er jo en lov, som alle mennesker skal overholde. Skal du ikke også det?

- Jo. Det skal jeg. Men det er heller ikke med min helt gode vilje. Men jeg har benzin i blodet, så jeg skal ud og give den noget gas, siger Nikolaj.

- Om jeg er blevet taget eller ej, det ændrer jo ikke på, at jeg stadigvæk har benzin i blodet, slutter han.

TV2 Nord kender identiteten på 18-årige Nikolaj fra Hjørring. Han har indvilliget i at fortælle sin historie anonymt, da han frygter for konsekvensen ved at stå frem.

Godt 150 unge var samlet til det ulovlige gaderæs fredag aften. Syv blev sigtet, mens en fik konfiskeret bilen.


Seneste nyt

fra Nordjylland