19-årig mand fængslet for drab i Skagen

En fjerde formodet gerningsmand er blevet sigtet og fængslet for det voldsomme drab på en 20-årig mand i Skagen.

En 19-årig mand fra Skagen blev tirsdag fremstillet for grundlovsforhør sigtet for drabet på en 20-årig mand tilbage i januar. Her blev han varetægtsfængslet frem til den 3. april, hvor varetægtsfængslingen af de andre sigtede i sagen også udløber. Den 19-årige nægtede sig skyldig. Det oplyser anklager fra Nordjyllands Politi Thomas Klingenberg. 

Tre andre mænd på henholdsvis 27, 28 og 41 år er allerede sigtet og fængslet for at have slået den 20-årige ihjel. 

De er alle fire sigtede for i forening om aftenen den 16. januar 2017 at have stukket den 20-årige flere gange i en lejlighed på Skagavej i Skagen. Manden blev fundet livløs om aftenen. Som følge af overfaldet pådrog han sig et kraniebrud og i to dage svævede han mellem liv og død, før han afgik ved døden på sygehuset. 

I første omgang blev de fængslede sigtet for forsøg på manddrab, men da den 20-årige senere omkom af sine skader, blev det en drabssag. 

I løbet af aftenen og natten tilbage i januar anholdte Nordjyllands Politi seks personer. To af dem blev efterfølgende løsladt, mens en anden fik sin anholdelse opretholdt i tre dage, inden han blev løsladt.  Ham, der var fængslet i tre døgn, er den nu varetægtsfængslede 19-årige. 

- Han blev fremstillet, men der var ikke rigtig noget, der pegede på, at han havde været på stedet. Derfor blev han løsladt efter 3x24 timer, fortæller anklager Thomas Klingenberg. 

- Det er politiets efterforskning, der har ført til, at mistanken mod ham er så stor, at man nu har valgt at begære ham varetægtsfængslet, fortæller vicepolitiinspektør Frank Olsen.  

Den 19-årige har kæret afgørelsen. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland