20-årig tiltalt for drab på sin familie

Nordjyllands Politi har rejst tiltale mod en 20-årig mand, der sidste år slog sin familie ihjel.

Den 20-årige mand, der 26. august 2015 slog sin mor, far og storebror ihjel med adskillige knivstik i familiens hjem ved Gandrup er nu blevet tiltalt i sagen. Det betyder at sagen den 15. juni kommer for Retten i Aalborg.

Manden tiltales efter straffelovens paragraf 237 om manddrab.

Ifølge anklageskriftet trængte manden - efter forudgående planlægning - klokken 02.50 natten til 26. august 2015 ind i sine forældres bolig. Her opholdt hans 64-årige far, hans 54-årige mor og 22-årige storebror sig.

10 minutter senere var den 20-åriges familie blevet dræbt og den 20-årige var flygtet.

På stedet fandt politiet den 54-årige mor med knivstik i ryggen. Nær hendes hånd lå hendes mobiltelefon. Hun var blevet dræbt mens hun ringede 112.

Inden da var den tiltaltes 22-årige storebror blevet fundet med flere stik i brystet og den 64-årige far i en stor blodpøl med flere stik i maven.

Den dengang 19-årige drabsmand flygtede ad E45 til skadestuen på Aalborg Universitetshospital. Her kom han for at få behandling til sin hånd. Nordjyllands Politi havde via overvågning ved Limfjordstunnelen set den nu 20-årige mand flygte syd på, men inden politiet selv fandt ham, havde han via telefon kontaktet dem, og fortalt at der havde været salgsmål i familiens hjem.

I grundlovsforhøret 26. august erkendte den 19-årige for lukkede døre at han slog sin familie ihjel. Han har siden da været anbragt på retspsykiatrisk afdeling i Aalborg.

Senioranklager Peter Rask skal føre sagen ved Retten i Aalborg. Han vil i retten arbejde på at den 20-årige dømmes til psykiatrisk behandling på ubestemt tid. Den 20-årige er nemlig, ifølge en mentalundersøgelse godkendt af retslægerådet, ikke egnet til almindelig starf, fordi han er skizofren.

Om motivet for de tre drab fortæller Peter Rask at det ifølge den 20-årige er en alvorlig uoverensstemmelse med hans 64-årige far, der gik forud for drabene. Hvorfor den 54-årige mor og den 22-årige bror skulle miste livet også, vil han ikke fortælle.


Seneste nyt

fra Nordjylland