2000 børn styrketræner sproget i Kildeparken

Aalborg Bibliotekerne og UCN forventer omkring 2000 børn til en sjov dag med ordlege og sproglig stimulering til Sprogfitness 2016 i Kildeparken.

Det kommer ikke til at gå stille af sig, når omkring 2000 børn kommer og træner de sproglige biceps til den årlige sprogfitness–arrangement i Kildeparken.

Aalborg Bibliotekerne og UCN har sammen inviteret børnehavebørn og 0. klasser fra hele kommunen til en dag, der står i den sproglige udviklings tegn. Her leges, synges, danses og grines i en masse forskellige sproglege, der alle er beregnet til at stimulere børnenes lyst og glæde ved sproget.

Sprogfitness udspringer af et samarbejde mellem Aalborg Bibliotekerne og UCN, der tog sin begyndelse i 2013, hvor det første sprogfitness-arrangement løb af stablen. Her udviklede man en række sproglege, som understøtter læringsstile og stimulerer samarbejde og sociale kompetencer hos børn. 

Det blev taget så godt i mod, at de samarbejdende parter valgte at fortsætte og udvikle konceptet yderligere. Sprogfitness er siden blevet et inkorporeret modul på pædagogstudiets undervisningsplan, så det for det første er blevet en del af de pædagogstuderendes handleplaner, og for det andet løbende bliver udviklet, så børnene får det optimale udbytte.

Sprogfitness er et blandt flere tiltag, Aalborg Bibliotekerne er med i, der har fokus på børns sprogfærdigheder. Sammen med Brønderslev Bibliotek står de i spidsen for ”Projekt Sprogstart”, hvor man i samarbejde med Trygfondens Børneforskningscenter vil udvikle et koncept for, hvordan bibliotekerne via et bevidst, målrettet og systematisk forløb, kan påvirke børns sprogfærdigheder i alderen 3-5 år.

Den store nyhed på programmet til Sprogfitness 2016 er, at forfatter Anne-Sofie Hammer og illustrator Dina Gellert, med støtte fra Spar-Nord fonden, har skrevet og tegnet en ny bog om Villads fra Valby. Den vil ikke kunne findes andre steder end til sprogfitness, men til gengæld får alle de deltagende børn udleveret et eksemplar af bogen, der hedder ”Villads fra Valby leger med ord”.


Seneste nyt

fra Nordjylland