2018 slår alle rekorder: Livredderne har aldrig haft så travlt

I sidste uge lukkede Trygfonden Kystlivredning ned for sine rød-hvide livreddertårne på de danske strande. Og livredderne har aldrig haft så travlt.

Selvom den sidste sommermåned endnu ikke er ovre, så kan man godt konkludere, at sommeren 2018 har været en af de varmeste nogensinde. De høje temperaturer har givet travlhed ved de danske strande og derfor har livredderne haft ekstraordinært travl i 2018.

- Sommeren har i år været helt forrygende og givet os alle fantastiske muligheder for at være ved vandet. Det har rigtig mange både danskere og turister i Danmark benyttet sig af. For godt nok arbejder vi ikke med folkeoptælling, men vi registrerer vores aktivitetsniveau og forebyggende interaktioner med badegæster. Og vi har aldrig målt så høje tal som i år. Det fortæller os, at vores strande og havnebade har været virkelig godt besøgt, og det er vi meget glade for, siger René Højer, programchef i Trygfonden med ansvar for bade- og vandsikkerhed. 

Livreddende aktioner i Nordjylland

  • Blokhus: 0
  • Løkken: 2
  • Tornby: 2
  • Palmestranden: 0
  • Sønderstrand: 0
  • Tversted: 1

De foreløbige tal viser, at livredderne i løbet af sommeren har gennemført 81.038 indsatser på landsplan, hvoraf der har været tale om livreddende aktioner i 41 af tilfældene. Sidste år var der til sammenligning 51.763 aktioner hvoraf 13 personer blev vurderet til at have været i livsfare.

Kigger man nærmere på de nordjyske strande, så har der i år været 10.687 aktioner, hvoraf 5 har været af livreddende karakter.

Danskerne har taget baderådene til sig

Det høje antal aktioner kan tillægges det varme vejr.

- Når der nu er flere mennesker på strandene, er det helt naturligt, at der opstår flere situationer, og at flere af dem er kritiske. De særligt kritiske situationer, som vores livreddere har været involveret i, er blevet håndteret rigtig flot og uden tab af liv, og det er vi selvfølgelig meget glade for. Vores opfattelse er også, at danskerne generelt har taget baderådene til sig og bl.a. er blevet mere opmærksomme på børnene, når de er ved vandet, og det har betydet, at færre børn i dag drukner, siger René Højer.

Selvom vejret ikke er lige så solrigt som tidligere på sommeren, så er temperaturene stadig lune. Og nu hvor Trygfondens livreddere har pakket sammen for i år, har Michael Iwersen, som er udannelsesleder i Trygfondens Kystlivredning, en opfordring til dem, der stadig våger sig i vandet.

- Får man lyst til at bade i den kommende tid, opfordrer vi til, at man passer ekstra på og ikke går i vandet alene. Heller ikke selvom man er en dygtig svømmer eller måske kun lige vil tage et kort dyp. Bliver man væltet omkuld af en bølge eller får et ildebefindende, kan det gå rigtig galt, hvis der ingen er til at hjælpe. Det er også vigtigt at holde øje med sine børn hele tiden, når de er i vandet – uanset hvordan deres svømmefærdigheder ellers er. Blot få sekunders uopmærksomhed kan ende i en farlig situation. Så følg baderådene og tag jer i agt for vind, vejr og lokale forhold. Og nyd så endelig de mange gode oplevelser, man kan få både i og ved vandet her i sensommeren, siger Michael Iwersen.

De fem baderåd

  1. Lær at svømme
  2. Gå aldrig i vandet alene
  3. Læs vinden og vandet
  4. Lær stranden at kende
  5. Slip ikke børnene af syne

Seneste nyt

fra Nordjylland