Ulykke: 22-årig mand faldt fra tag, mens han snakkede med politifolk

En 22-årig mand er alvorligt kvæstet efter et fald fra et tag i Aalborg. Politiet var til stede.

Nordjyllands Politi modtog fredag den 26. oktober kl. 03.38 en anmeldelse om, at nogle unge mennesker havde taget ophold på taget af Ved Stranden 9, 9000 Aalborg.

En patrulje blev sendt til stedet og fik fra anmelders lejlighed kontakt til to unge mænd på henholdsvis 22 år og 23 år, der begge opholdt sig på taget af bygningen. Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

De to unge mænd blev bedt om at komme ned fra taget, og under denne dialog faldt den 22-årige cirka 10 meter ned fra taget. En ambulance blev tilkaldt, og den unge mand blev bragt til Aalborg Universitetshospital med alvorlige kvæstelser.

De pårørende til den 22-årige mand er underrettet.

DUP ind i sagen

Da faldet skete, mens politiet var i kontakt med den 22-årige, er Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) underrettet og har nu overtaget sagsbehandlingen.

- Vi blev kontaktet af Nordjyllands Politi klokken 04.21, efter ulykken. Vi har sendt to efterforskere til Aalborg, og de har lavet undersøgelser på stedet og afhørt vidner og politifolk, fortæller direktør Charlotte Storgaard fra Den Uafhængige Politimyndighed (DUP). 

Politiklagemyndigheden har på baggrund af episoden iværksat en undersøgelse i medfør af retsplejelovens § 1020 a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller kommet alvorligt til skade, mens den pågældende var i politiets varetægt eller som følge af politiets indgriben.

- Vi undersøger stadig sagen, så jeg har ingen oplysninger for nuværende om, hvorvidt der har været fysisk kontakt mellem den kvæstede og politifolkene, eller hvad der præcist er sket på taget. Jeg har heller ikke oplysninger lige nu om, hvorvidt den unge mand var påvirket af alkohol eller stoffer, forklarer Charlotte Storgaard. 

Når Politiklagemyndighedens undersøgelse er afsluttet, vil myndigheden udarbejde en redegørelse om sagen til Statsadvokaten i Viborg.

Artiklen er opdateret 11.06 med kommentarer fra DUP. 

Natten til fredag styrtede en 22-årig mand ned fra et tag i det centrale Aalborg. Det skete mens betjente fra Nordjyllands Politi forsøgte at tale den 22-årige og en anden mand ned fra taget.

Seneste nyt

fra Nordjylland