Golfspillere forgyldes: 22 millioner på spil ved Made in Denmark

Nyt sponsorat gør det muligt at fordoble pengepræmien ved Made in Denmark-golfturneringen i Gatten, så der nu er hele 22 millioner kroner at spille om.

Når nogle af verdens bedste golfspillere kommer til Himmerland Golf & Spa Resort i Gatten til maj, er pengepræmien i turneringen vokset ganske betragteligt - den er faktisk fordoblet. 

22 millioner kroner i præmiepenge vil ganske givet blive modtaget godt af spillerne, og det kan måske lokke endnu bedre spillere til Himmerland og et større publikum til det berømte hul 16, der virker som en kæmpe publikumsmagnet med sin grydeformede facon omkring greenen. 

Turneringen, der har været spillet siden 2014 - tre gange på Himmerland Golf & Spa Resort og i 2018 på Silkeborg Ry Golf Klub - kommer fremover til at hedde 'Made in Denmark presented by FREJA', efter transportfirmaet FREJA har meldt sig klar som sponsor. 

- Vi har jo i forvejen haft FREJA som sponsorer, men det er klart, at vi kan bruge deres meget større engament i jagten på endnu flere sponsorer, der ligesom os har de lange briller på, siger Flemming Astrup, der er turneringspromoter hos Made in Denmark.

Turneringen har en fem-årig aftale med PGA European Tour, der løber frem til 2023, om at afholde Made in Denmark. 

- I forhold til sponsorer aftalen med PGA, at vi kan lave nogle helt andre sponsoraftaler end tidligere. Den store opgave for os er så at skabe ekstra værdi for de investerede penge, og det arbejder vi hårdt på hver dag, og uden at sige for meget kan jeg godt løfte sløret en smule og sige, at vi snart kan melde flere sponsornavne ud, der har indgået mangeårige aftaler, siger Flemming Astrup. 

Indtil videre er det kun i 2019, at der er sikkerhed for, at turneringen spilles på banen i Himmerland. 

- Vi kigger os på andre steder at afvikle 'Made in Denmark', men det vil overraske mig meget, hvis vi ikke spiller i Himmerland igen også efter 2019 - men lige nu fokuserer vi al energi på turneringen i år, men jeg formoder, at vi melder noget ud om 2020-turneringen, inden årets turnering skydes i gang, siger han. 

Turneringen, der ifølge turneringsejer Lars Larsen blev flyttet til Silkeborg i 2018 på grund af manglende økonomisk lokal/regional opbakning, spilles i Himmerland 23. og 24. maj. 

Made in Denmark med præmie på 22 millioner.

Seneste nyt

fra Nordjylland