24-årig mand fra Aalborg dømt: Begik voldsomt røveri for at skaffe narko og penge

En 24-årlig mand fra Aalborg skal fire-et-halvt år i fængsel, fordi han begik vold i forbindelse med et røveri i Nørresundby sidste år.

En grov voldssag fra Nørresundby fik i dag sin foreløbige afslutning, da en af tre gerningsmænd blev dømt skyldig ved retten i Aalborg.

En 24-årig mand fra Aalborg er idømt fire-et-halvt års fængsel for røveri af særlig farlig karakter – i forbindelse med et røveri på Thuresensvej i Nørresundby den 22. juni 2017.

Under røveriet medbragte den 24-årige og to med-gerningsmænd et skarpladt oversavet haglgevær, en kniv og et koben. Med vold skaffede de sig adgang til huset, hvor de truede en 44-årig mand, snittede ham i arm og lår og slog ham gentagne gange på overkroppen.

quote I sådan et røveri fordeler man rollerne: én skal pacificere ofrene, én skal lede efter værdier osv. Og så er det i princippet ligegyldigt, hvem der har gjort hvad. De skal dømmes i forening.

Thomas Klingenberg, anklager, Nordjyllands Politi

Derudover stak de tre mænd af med 3.000 kroner i kontanter. Det kom frem i retten, at den 24-ørige og de to øvrige mænd var brudt ind i huset med det formål at skaffe penge og narkotika.

- De råber efter penge og narko, da de tvinger sig vej ind i huset, og der bliver fundet poser med hvidt pulver i en have ikke langt derfra, fortæller anklager ved Nordjyllands Politi, Thomas Klingenberg.

Erkendte sig delvist skyldig

Ved retten i Aalborg erkendte den 24-årige sig skyldig i at have begået røveriet og være i besiddelse af kniven, men han nægtede ethvert kendskab til haglgeværet. Ifølge ham var det medbragt af de to øvrige gerningsmænd, som havde tvunget den 24-årige til at medvirke ved røveriet.

Retten mente dog, at manden skulle dømmes for medvirken til al volden.

- De var tre maskerede mænd, der trængte ind i huset. Vi kan være ’ligeglade’ med, hvem der slog, stak og snittede – i sådan et røveri fordeler man rollerne: én skal pacificere ofrene, én skal lede efter værdier osv. Og så er det i princippet ligegyldigt, hvem der har gjort hvad. De skal dømmes i forening, og det blev tiltalte i dag – og det er jeg tilfreds med, siger anklager ved Nordjyllands Politi, Thomas Klingenberg.

Blev ikke dømt for hjemmerøveri

Den 24-årige blev dog ikke dømt efter den noget strengere paragraf om hjemmerøveri, § 288, stk. 2, fordi der var en relation mellem den ene gerningsmand og et af ofrene.

- Her er man i et miljø, hvor man kender hinanden. Det kan i hvert fald ikke afvises, at der har været en forbindelse – og så kan man ikke dømmes så hårdt, som hvis man var brudt ind hos en totalt fremmed, siger anklager Thomas Klingenberg.

Politiet sammenligner DNA på våben

Indtil nu er kun den 24-årige dømt for røveriet. De to øvrige med-gerningsmænd er endnu ukendte, og den 24-årige har heller ikke ønsket at oplyse politiet om deres navne.

I retten mere end antydede forsvareren dog navnet på en mulig mistænkt, og Nordjyllands Politi vil nu sammenligne DNA-materialet på våbnene med mandens DNA. Han sidder i forvejen fængslet for en drabssag i en anden sammenhæng. Den 24-årige har nu 14 dage til at tage stilling til, om han vil anke dommen. Gør han det, ryger sagen videre til landsretten.

(Navnet på den dømte fremgik oprindeligt af TV2 Nords omtale. Navnet er fjernet i april 2023 efter anmodning, da straffen er afsonet og perioden for den afsagde dom er udløbet.)


Seneste nyt

fra Nordjylland