3. Limfjordsforbindelse: Preben Bang anklages for løftebrud

Bjarne Laustsen fra Socialdemokraterne anklager Venstres Preben Bang Henriksen for løftebrud, når han foreslår brugerbetaling af den tredje Limfjordsforbindelse.

Socialdemokratisk folketingsmedlem fra Nordjylland, Bjarne Laustsen er skuffet over Preben Bang Henriksen fra Venstre. Socialdemokraten mener, at han begået løftebrud, når det kommer til den tredje Limfjordsforbindelse. Hans beskyldning kommer efter, at Preben Bang Henriksen foreslår brugerbetaling.

- Indtil for nylig antog jeg, at Preben Bang Henriksen (V) var en robust støtte til den planlagte 3. Limfjordsforbindelse via Egholm. Desværre tog jeg fejl. For i stedet for at arbejde på at få partifællerne i regeringen til at leve op til trafikaftalen fra 2014, er han gået helt amok med forslag om at betale den ny forbindelse som en kombination af offentligt-privat partnerskab og brugerbetaling, siger Bjarne Laustsen.

Bjarne Laustsen mener han har løbet fra et valgløft. Før valget var Preben Bang Henriksen tilhænger af en statsligt finansieret ny Limfjordsforbindelse. Men efter Venstre kom i regering har der ikke været plads til den tredje Limfjordsforbindelse i finansloven – også selvom Venstre selv deltog i trafikaftalen om den 3. forbindelse. Tirsdag var Preben Bang Henriksen så ude og foreslå en brugerbetaling på 20 kroner for at benytte den fremtidige forbindelse.

- Partiet Venstre står med et løftebrud, de ikke kan snakke sig ud af, så Bang Henriksen er blevet sendt i byen af de højere magter. Men fyrværkeriet eksploderede i hænderne på Bang Henriksen. I stedet for at gyde olie på vandene, er folk rasende på Bang Henriksen, og med god grund, siger Bjarne Laustsen.

Preben Bang Henriksen siger, at Laustsen kritik er støbt i god socialdemokratisk beton.

- Man lader åbenbart gerne nordjyderne holde i kø og vente på fuld en statsfinansiering, som der ikke er udsigt til mange år frem. Jeg bryder mig heller ikke om at skulle betale 20 kroner for at komme over. Men hvis alternativet er at Nordjylland langsomt sakker bagud, så kan det være en pille, vi må sluge, siger Preben Bang Henriksen nordjysk folketingsmedlem fra Venstre, der påpeger, at staten skal betale en meget stor del af anlægsudgifterne selvom man indfører brugerbetaling. 


Seneste nyt

fra Nordjylland