30-årig dømt i fyrværkerisag

Landsretten frikender for forsættelig fareforvoldelse, men dømmer for uagtsomt manddrab.

Ved Landsretten i Viborg er en 30-årig mand torsdag blevet dømt for uagtsomt manddrab, efter han har solgt ulovligt fyrværkeri, der tilbage i 2014 kostede tre personer fra Hobro-området livet.

Tilbage i februar blev manden, der solgte det ulovlige fyrværkeri, der nytårsnat endte med at koste tre personer livet, dømt ved byretten i Aalborg. Den dom ankede den 30-årige, hvorfor sagen onsdag og torsdag har været for Landsretten. 

Kort efter domsafgørelsen oplyser anklager Susanne Højbjerg, at den 30-årige er blevet idømt fire måneders fængsel, hvoraf den ene skal afsones i fængsel. Denne måned udlignes af den tid, manden har siddet varetægtsfængslet. 

Anklageren gik efter, at den 30-årige skulle dømmes for forsættelig fareforvoldelse, hvilket havde givet en større straf, men retten fandt, at han kun kunne dømmes for overdragelse af det ulovlige fyrværkeri, uagtsomt manddrab og uagtsomt legemsbeskadigelse. 

-Jeg havde nedlagt påstand om en højere straf, så det tager vi naturligvis til efterretning, men vi er tilfredse med, at han bliver dømt for uagtsomt manddrab, siger Susanne Højberg. 

Du kan læse mere om dommen på Vestre Landsrets hjemmeside her. 


Seneste nyt

fra Nordjylland