30-årig mand dømt for fuldbyrdet snigervoldtægt efter karneval

Manden havde sneget sig ind i en lejlighed, hvor kvinden lå med en anden mand. Ifølge kvinden vågnede hun op, mens den tiltalte lå oven på hende og gennemførte et samleje.

En 30-årig mand af afrikansk afstamning, der har boet 13 år i Danmark, er blevet idømt otte måneders ubetinget fængsel for voldtægt ved tilsnigelse. Derudover er han idømt betinget udvisning med prøvetid på to år.

Den fuldbyrdede voldtægt fandt sted i en lejlighed mod en 25-årig kvinde tidligt om morgenen den 29. maj - dagen efter karneval. Det fortæller Thomas Mikkelsen, anklager ved Nordjyllands Politi, til TV2 Nord. 

Den 25-årig kvinde havde været i byen og var efterfølgende taget hjem med en anden mand af afrikansk herkomst. De to havde samleje, inden de lagde sig til at sove. 

I mellemtiden låste den tiltate sig ind i lejligheden og lagde sig i sengen, hvorefter han gennemførte et samleje med den sovende kvinde, mens hun lå på maven. 

Kvinden både sov og var påvirket af alkohol og var derfor ude af stand til at modstå handlingen. Ifølge den tiltate mand gav kvinden samtykke til samlejet, men den forklaring købte retten ikke.

Kvindens forklaring i retten lød på, at han hun vågnede ved, at en mand lå ovenpå hende. I første omgang troede hun, det var den anden mand, men her var der tale om den 30-årige tiltalte. Herefter forlod hun ophidset lejligheden og ringede til poltiet. 

- Det var tekniske beviser og hendes forklaring, der gjorde, at der havde været tale om fuldbyrdet samleje, siger anklager Thomas Mikkelsen. 

Hvis voldtægten havde fundet sted efter den 1. juli, var manden blev idømt en hårdere straf. Fra den dato blev strafferammen for denne type voldtægt skærpet. 

Den 30-årige mand har udbedt sig betænktningstid. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland