30 millioner kroner til Vitskøl Kloster

Pengene går til en ny kostskole, bedre uddannelsesfaciliteter og større offentlig adgang til Vitskøl Kloster.

Penge fra Den A.P. Møllerske Støttefond og Realdania gør det nu muligt at forbedre rammerne og faciliteterne på Vitskøl Kloster.

I dag rummer det gamle kloster en kostskole med uddannelse for unge mellem 18-30 år, der har sociale problemer og tilpasningsvanskeligheder. Siden 1992 har klosteret været ramme for de unge, men faciliteterne er ikke længere tidssvarende, og det skal der nu laves om på.

- Det er et større projekt, vi er i gang med, der går ud på at bygge en ny kostskole. De nuværende byggerier er fra 40’erne og 50’erne og er ikke tidssvarende. Gartneriet lever heller ikke op til tidssvarende forhold, fortæller Peter Staun Kastholm, der er er direktør hos TAMU, der står bag uddannelserne på Vitskøl Kloster.

Projektet har fået 25 millioner fra Den A.P. Møllerske Støttefond og 5 millioner kroner fra Realdania.

I dag er det primært gartneriuddannelse, de unge tager, men fremover bliver de også trænet i turisme og service.

- Der kommer turister til Vitskøl Kloster, og det turismeelement vil blive brugt aktivt fremover. Vi har fokus på at vores elever skal kunne flere ting, end i gamle dage, og påtage sig større ansvar, siger Peter Staun Kastholm.

TAMU har arbejdsmarkedsuddannelser seks forskellige steder i landet. I 2014-2015 kom 83% af de færdiguddannede elever i TAMU videre til enten job eller uddannelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland