33-årig varetægtsfængslet for brandstiftelse

Den 33-årige mand, som tirsdag var i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring, er blevet varetægtsfængslet for brandstiftelse i Fjerritslev-området.

Retten i Hjørring valgte tirsdag aften at varetægtsfængsle den 33-årige mand fra Fjerritslev, som er sigtet for at stå bag 23 brande i Fjerritslev-området.

Manden er varetægtsfængslet indtil 19. december efter et grundlovsforhør ved Retten i Hjørring.

Grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning, og der er navneforbud i sagen af hensyn til den 33-åriges familie.

Manden er sigtet for 23 tilfælde af brandstiftelse. Der er tale om 22 sigtelser for at overtræde straffelovens paragraf 181, som handler om at forvolde ildebrand på fremmed ejendom. Strafferammen for denne overtrædelse er op til seks års fængsel.

Manden er desuden sigtet for i et tilfælde at overtræde paragraf 180, fordi han har sat andres liv i fare ved at sætte ild til en ejendom. Dette kan straffes med op til fængsel på livstid.

Den 33-årige blev anholdt på baggrund af de overvågningsbilleder, Nordjyllands Politi mandag offentliggjorde i håb om at få hjælp fra offentligheden. Mange borgere henvendte sig til politiet efter at have set billederne, og det førte politiet på sporet af den 33-årige mand.

Den 33-årige valgte at kære fængslingen på stedet.


Seneste nyt

fra Nordjylland