36-årig i fængsel for kidnapning af 2-årig søn

En 36-årig mand er idømt 1 år og tre måneders fængsel for at kidnappe sin søn under voldsomme omstændigheder.

Retten i Aalborg har torsdag afsagt dom i en flere dage lang sag mod en 36-årig mand. Han er idømt et år og tre måneders fængsel samt udvisning af Danmark med indrejseforbud i 12 år for at kidnappe sin 2-årige søn, mens han bandt og truede drengens mor og hendes 11-årige søn.

Kidnapningen fandt sted den 15. januar i år på en adresse i Svenstrup. Klokken var omkring 2.30 om natten, og den 37-årige mor og hendes to sønner på to og 11 år lå og sov, da den 36-årige, som er far til den to-årige, brød ind i huset ved at knuse en rude og bryde hoveddøren op.

Efterfølgende bandt han moderen og den 11-årige dreng med strips og reb og satte tape for munden af dem, hvorefter han stak af med sin to-årige søn. Han stak af sted i en stjålet bil, og to dage senere blev han anholdt i Schweiz.

Hurtig indsats

Manden er oprindeligt fra Tunesien, og han havde også skaffet et tunesisk pas til sin søn, så anklagemyndigheden formoder, at det var der, han var på vej hen, og at han formentlig også var nået langt, hvis ikke politi og anklagemyndighed havde handlet hurtigt.

Da moderen slog alarm, efter hun og den 11-årige søn havde fået vristet sig fri af deres reb og strips, fik politiet hurtigt en formodning om, at den 36-årige var på vej ud af landet.

Normalt kan det tage lang til at få en såkaldt europæisk arrestordre, da man først skal i retten, og det kan der gå noget tid med. Men fordi man var bange for, at kidnapperen skulle nå langt væk relativt hurtigt, gik politiet en anden vej. De fik en godkendelse fra Rigsadvokaten, så man med det samme kunne efterlyse manden internationalt.

Det bar frugt allerede efter to dage, hvor manden blev anholdt i Schweiz. Han blev fængslet og drengen blev ført til et børnehjem, hvor moderen kunne hente ham.

Stjålet bil og tømt konto

Da en enig domsmandsret kendte manden skyldig og idømte ham et og og tre måneders fængsel samt udvisning af Danmark, lagde man vægt på moderens og den 11-årige søns forklaringer om hændelsesforløbet.

Den 36-årige selv har hele tiden nægtet sig skyldig. Han erkender dog at have været på adressen den nat, og han erkender også at have taget drengen med sig, men han nægter at der skulle være foregået en voldsom kidnapning, hvor han han bundet og truet moderen og den 11-årige søn, som han i øvrigt har boet sammen med og fungeret som stedfar for.

I strafudmålingen blev der lagt vægt på at forholdet var særdeles groft, og at han har udsat to mindreårige børn for voldsomme overgreb. Desuden mente retten, at kidnapningen bar præg af at være planlagt, da manden var i besiddelse af en brugsstjålet bil, som indeholdt hans personlige papirer, dyner og puder, ligeosm han havde skaffet et tunesisk pas til søn og hævet alle sine penge, så han havde kontanter med sig.

I formildende retning trak det dog, at det var i relativt kort tid, altså blot to dage, at drengen havde været kidnappet, inden politiet anholdt faderen.

Udover fægselsstraffen og udvisningen, skal den dømte betale tortgodtgørelse til moderen og den 11-årige, som hver skal have 10.000 kroner.

Den 36-årige har anket dommen.


Seneste nyt

fra Nordjylland