3F ophæver konflikt med firma fra Terndrup

Konflikt er nu løst mellem 3F og FKM Entreprise fra Terndrup i Himmerland.

Siden den 16. januar har virksomheden FKM Entreprise A/S været ramt af en konflikt med 3F. Konflikten var udløst af, at FKM Entreprise ikke havde overenskomst.

Nu har FKM entreprise valgt at melde sig ind i Dansk Håndværk, og 3F Aalborg ophæver konflikten og kravet om en overenskomst. Formand for Byggegruppen i 3F Aalborg, Reidar Kogstad, udtaler:

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at finde en god løsning på vores konflikt med FKM entreprise A/S. Vi går altid meget langt for at sikre vores medlemmer, og det er vi også i dette tilfælde. Virksomheden vælger nu at træde ind i Dansk Håndværk, hvilket betyder, at deres medarbejdere vil være overenskomstdækkede. Derfor er vores mellemværende naturligvis ude af verden.

Reidar Kogstad indrømmer dog, at han kom til at gå for langt, da han kaldte forholdene i FKM entreprise for social dumping:

- Det gik lidt for hurtigt, og nu da vi har kigget nærmere på forholdende, må jeg indrømme, at der ikke har været tale om social dumping. Jeg mener dog stadig, at en LO-overenskomst altid vil være den bedste sikring af lønmodtagere.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland