3F stiller IF Group til ansvar med flere sager

IF Group skylder nu 17 rumænske medarbejdere to millioner kroner efter 3F vandt i voldgiftsretten om brud på overenskomsten. 3F er ikke færdige med at straffe de ansvarlige.

En sag i voldsgiftsretten mellem 3F og IF Group om underbetaling og forsøg på at omgå reglerne for overtidsbetaling og afspadsering, er kun den første af flere sager, som IF Group vil blive ramt af. 3F har nemlig et par sager liggende som de satser på at køre mod enkeltpersoner hos IF Group. 

- Den ene sag ligger til vurdering, men den anden er en civil retssag, om tilbagebetaling af de rumænske medarbejderes løn i kontanter, siger Reidar Kogstad, formand i byggegruppen 3F Aalborg. 

Det er sagen om de tidligere ansatte i IF Group, der i januar stillede op og fortalte, at de af IF Group blev tvunget til at betale store dele af deres løn tilbage til virksomheden, som nu rejses som en civil retslig sag. De 17 rumænere har et erstatningskrav på 400.000 kroner mod konkrete personer i IF Group. Men eftersom IF Group er gået konkurs, kan det være næsten umuligt at se, hvor de mange penge til de 17 tidligere ansatte skal komme fra.

Hos 3F er det ifølge Reidar Kogstad mere en principssag, hvor de rette ansvarlige skal mærke de konskvenser, den slags sager har.

- Det kan godt være, der ikke er meget økonomi at komme efter, men der er også et spørgsmål om at få de ansvarlige til at stå til ansvar for det de har gjort. Det er en civil retssag, som er møntet på nogle personer, som har ladet den her tilbagebetaling af rumænernes løn stå på, uden at gøre noget ved det, siger Reidar Kogstad.


Seneste nyt

fra Nordjylland