42-årig mand stjal barnevogn med barn i

En 42-årig mand er blevet tvangsindlagt efter at han torsdag stjal en barnevogn med et barn i fra Veddum IF's klubhus i Veddum.

Torsdag eftermiddag klokken 13.20 var en gruppe dagplejere fra Veddum og omegn samlet i Veddum IF's klubhus i Veddum da en 42-årig mand ud af det blå tog en af de barnevogne, dagplejerne havde til at stå uden for klubhuset og gik med den. I vognen lå et barn.

- Det er der heldigvis en dagplejer der ser, og sammen med en pædagog fra en nærliggende institution, følger de efter manden og råber af ham, at han skal slippe barnevognen og gå væk fra den, fortæller politikommissær Carsten Straszek fra lokalpolitiet i Himmerland.

Det er manden dog ikke indstillet på, og i stedet løber han fra stedet med barnevognen. Kort tid efter ankommer en politipatrulje til stedet, og efter omkring 20 minutters eftersøgning træffer patruljen manden på Veddum Hovedgade.

- Manden er dog ikke indstillet på at skulle anholdes, så han bliver aggressiv og spytter to gange en betjent i ansigtet, fortæller Carsten Straszek.

Til sidst blev manden dog anholdt og efter at være blevet tilset af en læge, blev manden, der er psykisk uligevægtig, tvangsindlagt.

Det har fredag ikke været muligt at afhøre manden om sagen og om hans motiv, men når det er muligt, vil det blive forsøgt klarlagt.

Manden er sigtet for frihedsberøvelse og vold mod tjenestemand. Han er fra lokalområdet.

Barnet led ingen overlast ved episoden.

- Det var godt, dagplejeren og pædagogen var vakse og vågne, siger Carsten Straszek.


Seneste nyt

fra Nordjylland