42 hunde på prøve: TrygFonden hyrede nye besøgshunde i Nordjylland

3-årige Alma og ejer Anette Westergaard Pedersen var nogle af dem, der fredag søgte om at blive optaget i korpset af besøgshunde i Nordjylland. Se her, hvordan det gik.

42 hunde var i dag til den helt store audition på Plejehjemmet Sofiegården i Aalborg. Her var TrygFonden på jagt efter nye besøgshunde, som skal sprede glæde på institutioner og plejehjem.

Blandt dem var tre-årige Alma, som sammen med sin ejer Anette Westergaard Pedersen skulle bestå både en evaluering og en undersøgelse for at blive godkendt som besøgshund. Noget, Anette er helt sikker på, at Alma ville være god til.

quote Jeg har en hund, der er utroligt rolig og dejlig - og det synes jeg, andre også skal nyde godt af

Anette Westergaard Pedersen, hundeejer

- Jeg har en hund, der er utroligt rolig og dejlig - og det synes jeg, andre også skal nyde godt af, siger Anette Westergaard Pedersen.

Må ikke have dårlig mave

Ifølge TrygFonden kan besøgshunde noget, som mennesker ikke kan - de kan nå ind til menneske med eksempelvis demens. Derfor har fonden allerede rekrutteret 700 besøgshunde på landsplan.

Hver hund skal leve op til de samme krav om en rolig adfærd, og derudover skal hundene også fysisk være i orden.

- De må ikke have sår, der er betændte, eller dårlig mave, og de må ikke halte eller sådan noget. Det skal være en glad hund, der har lyst til at tage med ud og lave noget sjovt. Så vi skal sørge for ,at de starter ud med at være robuste og raske, siger Pia Ammitzbøll Andersen, der er dyrlæge på Skovshoved Dyreklinik.

Ejer også til prøve

Når det første tjek er overstået, kommer den vigtigste del af prøven: Om hundene har lyst til at have kontakt med fremmede mennesker.

Heldigvis ser det ud til, at Alma klarer den del i flot stil.

- Indtil videre går det godt. Men det havde jeg nu også forventet - jeg kender jo min hund, siger Anette Westergaard Pedersen. 

Derfor er der da heller ingen anmærkninger overhovedet til Almas præstation. Men er der mon til ejeren? Det er nemlig ikke kun hunden, der bliver vurderet af TrygFonden. Som ejer påtager man sig en vigtig opgave ved at lade sin hund blive besøgshund, og derfor skal man også selv kunne noget særligt.

- En god besøgshundeejer er en socialt kompetent person, som er god til at se, hvor man kan hjælpe den her kontakt på vej, og som finder glæde ved at dele sin hund og finder glæde ved at møde de her mennesker og gøre en god gerning for dem, siger Galina Plesner, projektchef ved TrygFonden.

30 af 42 hunde, der fredag var til prøve på plejehjemmet bliver godkendt. Og både Anette og Alma klarede prøverne så godt, at de blev optaget i korpset.


Seneste nyt

fra Nordjylland