70-årig bokser stadig med de unge

Flere ældre bliver trænere i landets idrætsforeninger. Det gælder også i bokseklubben AK Jyden, hvor 70-årige Benny Nielsen træner boksere to gange om ugen.

Man skulle ikke tro det, men 70-årige Benny Nielsen kan faktisk stadig klare sig i ringen. Han træner boksere to gange om ugen i klubben AK Jyden i Aalborg, hvor han hjælper med alt fra opvarmning til sparring. Særligt spektakulært ser det ud, når han træder i ringen med 25-årige boksere, der får lov til at hamre løs på ham, når der sparres.

- Det gør ikke særlig ondt på mig. Det gør mere ondt på dem, når jeg vapper dem en lussing, griner Benny, der trods alt har kropsbeskytter på i ringen.

Benny har været frivillig træner i klubben de sidste tre år. Før det har har også trænet boksere i klubben tilbage i 70'erne, men måtte stoppe, da han ikke havde tid på grund af arbejde. Efter han gik på pension spurgte klubben ham, om han havde lyst til at træne unge boksere igen.

Den mulighed kunne Benny, der har været medlem af AK Jyden siden 1959, ikke takke nej til.

- Jeg synes, vi har en rigig god atmosfære hernede. Jeg nyder at være sammen med de her unge drenge hver eneste gang. Vi joker og har en god tone, og det er det, der skal til, hvis man vil være en god bokser, forklarer Benny.

At Benny er træner i en idrætsforening i en alder af 70 år er dog langt fra usædvanligt. Antallet af trænere og instruktører over 60 år i landets idrætsforeninger er nemlig femdoblet siden 2004. Det viser en undersøgelse lavet af SDU tilbage i maj.

Står det til Benny Nielsen,  vil han da også langt hellere træne et hold end at lave ingenting som pensionist.

- Jeg nyder min pensionisttilværelse hernede. Det kunne da også være hyggeligt at læse en bog eller cykle en tur, men jeg nyder det her i klubben. Det er godt for mig, fortæller han.


Seneste nyt

fra Nordjylland