8-årig pige flygtede fra mand i hvid bil

Borgere i Bjergby ved Hjørring er oprørte, efter en yngre mand tirsdag forsøgte at lokke en pige ind i sin bil. Manden havde angiveligt holdt øje med skolen.

Forældrene i Bjergby er lige nu i alarmberedskab, efter en episode tirsdag eftermiddag, hvor en 8-årig pige på vej hjem fra skole blev stoppet af en mand i en hvid bil.

- Jeg har det ikke ret godt. Jeg har sovet dårligt i nat. Der er mange tanker, der kører rundt. Det giver en usikkerhed, siger Lisa Maria Frydendahl, der er mor til pigen.

Borgere har angiveligt set en mand i en hvid bil holde på Dalvænget ved 14-tiden, som i længere tid har observeret børnene på skolen.

Da den 8-årige gik hjem fra skole via Søndervænget, fulgte en mand i en hvid bil efter hende og spurgte, om hun ville med ud og køre, men pigen svarede ham ikke, og fortsatte i første omgang med at gå videre. Manden gav dog ikke op, og kørte stille ved siden af hende, hvor han igen spurgte, om hun ville med i bilen.

Denne gang løb hun over marken til Sakstrupvej. Hun slap fra ham, og kom trygt hjem.

- Jeg er stolt over hendes reaktion. Vi havde talt om, hvad hun skulle gøre i sådan en situation, men vi regnede ikke med, at det nogensinde ville ske. Det er sådan noget, der kun sker andre steder, siger Lisa Maria Frydendahl.

Hun fortæller, at hendes datter har haft ondt i maven over episoden, og at hun havde mistet appetitten, da de skulle have aftensmad tirsdag aften. Men allerede her til morgen var hun igen klar til at komme skole – og denne gang skal hun ikke gå alene hjem.

Lisa Maria Frydendahl har delt sin oplevelse på Facebook, og opdateringen er delt over 900 gange. Både politi og skole er orienteret – og mange har henvendt sig til Lisa Maria Frydendahl og fortæller, at de holder øje.

Manden i den hvide bil beskrives som en yngre mand med mellemblond hår og lidt skæg. 

I en tidligere version af artiklen har det fremgået, at manden er kørt i en hvid varevogn. Det kan dog ikke bekræftes.


Seneste nyt

fra Nordjylland