841 underskrifter mod lukning af væresteder: - Det er et råb om hjælp

To væresteder i Hjørring Kommune står til at blive sparet væk. Nu har brugerne afleveret 841 underskrifter mod lukningen til Sundhedsudvalget.

For Nikolaj Møller Pedersen har det socialpsykiatriske værested Huset I Overgade været en livline. Et sted, han er kommet gennem mange år – og hvor han har kunnet tale med ligesindede.

Nu frygter han, at det snart kan være slut. I Hjørring Kommunes reduktionskatalog er der lagt op til, at to af kommunens fire væresteder i Hjørring, Sindal, Vrå og Hirtshals skal lukkes. Det vil give en besparelse på omkring 1,5 millioner kroner.

- Jeg ved ikke, hvor jeg havde været, hvis jeg ikke havde haft Huset I Overgade. Det er så rart at komme her. Jeg synes, det er et forkert område at spare på, siger Nikolaj Møller Pedersen.

quote - Jeg ved ikke, hvor jeg havde været, hvis jeg ikke havde haft Huset I Overgade.

Nikolaj Møller Pedersen, bruger, Huset I Overgade

Sammen med en af værestedets andre brugere, Jan Mortensen, var han onsdag forbi kommunen for at aflevere 841 underskrifter mod lukning af væresteder i Hjørring Kommune.

- Det er et råb om hjælp. Kan de ikke godt bare høre os for en gangs skyld, spørger Nikolaj Møller Pedersen.

Underskrifterne blev afleveret til konservatives Per Møller fra Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget i Hjørring Kommune. Et udvalg, der skal spare 11,1 millioner kroner i budgettet for næste år.

Per Møller (Konservative) tager imod underskrifterne.
Per Møller (Konservative) tager imod underskrifterne.
Foto: Privatfoto

- Der er ingen steder, hvor det vil være nemt at spare. Uanset hvad vi gør, så rammer det de syge, de ældre, de handicappede og de socialt udsatte. Vi prøver på at finde den løsning, der er mindst ulykkelig, siger Per Møller.

Han peger på, at værestederne er et ekstra tilbud, som kommunen ikke er forpligtet til at tilbyde.

- Det er et godt og værdsat tilbud, men vi er så økonomisk pressede, at vi skal finde ud af, hvor vi kan skære, så vi også i fremtiden kan give omsorg og pleje, siger Per Møller.

quote - Uanset hvad vi gør, så rammer det de syge, de ældre, de handicappede og de socialt udsatte.

Per Møller, Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget (Konservative)

Kan du ikke være bange for, at penge bliver brugt på indlæggelser i stedet – for nogle af brugerne fungerer værestederne jo som en livline?

- Jo. Der er en konsekvens, uanset hvad vi gør. Det prøver vi hele tiden at sondre imellem. Vi skal spare mange penge, så vi skal finde ud af, hvor det rammer færrest, siger Per Møller.

Nikolaj Møller Pedersen er tilfreds med dagens møde med Per Møller.

- Det var en succes, og jeg synes, vi blev hørt. Jeg håber, at de ikke lukker værestederne, siger han.

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget i Hjørring Kommune skal have truffet beslutning om deres anbefalinger til besparelser senest 29. august.

Nikolaj Møller Pedersen og Jan Mortensen foran Huset I Overgade.
Nikolaj Møller Pedersen og Jan Mortensen foran Huset I Overgade.
Foto: Privatfoto

Seneste nyt

fra Nordjylland