89-årig kvinde reddede sine fotoalbum fra flammerne

En udløst tyverialarm reddede den 89-årige kvindes liv fra den brand, der var blevet antændt på hendes hus på Thistedvej ved Fjerritslev. Men hun reddede både livet og minderne.

Væk er det, det hus en 89-årig kvinde har boet i det meste sit liv. Brændt ned til grunden, så kun de bare mure står tilbage, er 60 års bolig og 60 års liv gået op i røg i løbet af en nat på grund af en formodet pyroman.

Huset på Thistedvej lidt uden for Fjerritslev blev nummer 20 i statistikken over påsatte brande i Han Herred de seneste sygv uger. Kvinden selv kunne meget vel være blevet det første offer.

Den 89-årige kvinde boede alene og var gået i seng og sov, da branden brød ud lørdag aften. Heldigvis var en tyverialarm blevet aktiveret, og den sendte automatisk en sms til kvindens barnebarn, som begav sig mod sin farmors hus.

- Min mor har for nogle år siden haft indbrud, så derfor havde hun en tyverialarm. Den må have registreret varmen, fortæller den 89-åriges søn, der er tydeligt påvirket af den voldsomme episode og samtidig overordentlig lykkelig for, at moderen  havde alarmen.

- Min mor har det fysisk godt, men hun er rystet, tilføjer han.

Samtidig med at alarmen går til familien, så havde en tilfældigt forbipasserende set flammerne fra stråtaget på det gamle hus, og han fik slået alarm.

- Jeg troede ikke, der var nogen i huset, fortæller han til TV2 Nord og tilføjer, at kort efter ankom endnu en bil til stedet, og det viste sig at være den 89-årige kvindes barnebarn.

 - Min farmor er derinde! Min farmor er derinde, råbte han og hurtigt var han omme bag huset, og jeg fulgte efter. Vi fik knust en rude. Han var hurtig, ham barnebarnet, og farmoren kom hurtigt ud, og vi fik fat i et tæppe til hende, fortæller den unge mand, der søndag var tilbage på stedet for at se resterne af huset.

Det lykkedes også barnebarnet og den unge mand, som ikke ønsker at stille sig frem i medierne, at redde farmorens rollator, briller og telefon med ud - ligesom også  en stor del af den ældre dames uerstattelige ting som fotoalbum med mange års minder slap fri for flammerne.

Den 89-årige bor midlertidig nu hos sin søn, og han fortæller, at der bliver hun boende så længe, hun har lyst - og indtil alt det praktiske omkring hvad der skal ske med huset på Thistedvej er på plads.


Seneste nyt

fra Nordjylland