AaB får bøde for salget af Bassogog

To bøder på i alt 30.000 kroner skal AaB nu betale for klubbens håndtering af rygter omkring salget af angriberen Christian Bassogog.

AaB har accepteret to bøder på i alt 30.000 kroner i sagen om salget af Christian Bassogog tilbage i februar 2017.

AaB blev politianmeldt af Finanstilsynet, efter klubben solgte angriberen til den kinesiske klub Henan Jianye for et rekordhøjt beløb. Tilsynet mente, at klubben ikke levede op til sine forpligtelser om at fortælle offentligheden, hvad angriberen blev solgt for.

AaB har fået delvist medhold i sagen om forhandlingerne, men AaB har i den forbindelse valgt at acceptere to bøder på henholdsvis 25.000 og 5.000 kroner. 

Det oplyser klubben i en fondsbørsmeddelelse. 

Det er Bagmandspolitiet, der har efterforsket sagen. Det anerkender, at AaB den 15. februar 2017 udsendte en lækagemeddelelse rettidigt, skriver AaB til fondsbørsen.

Men oplysningerne burde have indeholdt flere oplysninger om den forventede finansielle påvirkning på årets resultat, i tilfælde af at salget af Christian Bassogog blev gennemført.

AaB er uenig i vurderingen af, at en sådan spekulativ oplysning burde have været medtaget i lækagemeddelelsen. Men med henvisning til de økonomiske og tidsmæssige omkostninger ved at føre en principiel retssag om det, så har klubben besluttet at betale bøden på 25.000 kroner.  

- For det andet har AaB accepteret en bøde på 5.000 kroner vedrørende ubetydelige formelle mangler ved den konkrete insiderliste, der efter omstændighederne skal føres i transfersager, skriver klubben blandt andet på sin hjemmeside.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland