AaB fejrer guld med sejr over AGF

AaB ramte ikke guldniveauet spillemæssigt, men med en 1-0-sejr sendte nordjyderne AGF ned i 1. division. Se billeder fra guldceremonien.

AaB fejrede The Double med en 1-0-sejr hjemme mod AGF i en ellers begivenhedsløs kamp. Nederlaget betyder at AGF nu endegyldigt må kalde sig 1. divisionshold i den kommende sæson.

Søndagens kamp i Aalborg fik ellers lidt ekstra betydning lørdag aften, da AGF fik tilkendt tre point i en skrivebordssag. Dermed kunne aarhusianerne i teorien sikre sig overlevelse, men det krævede en storsejr i Aalborg samtidig med, at FC Midtjylland slog Sønderjyske klart.

Det stod dog hurtigt klart, at AGF ikke kunne levere deres del for at sikre et år mere i Superligaen. Godt nok kom gæsterne før pausen frem til et par store chancer, men som så ofte før blev de brændt.

AaB'erne var tydeligvis tilfredse med bare at få tiden til at gå. Den længe ventede guldfest søndag aften så ud til at trække mere end spillet på banen, og derfor rullede mestrene sig bestemt ikke ud spillemæssigt.

Det blev dog til en sejr som afslutning på en perfekt nordjysk sæson. Små ti minutter før tid headede Kasper Pedersen, endnu en af nordjydernes egenudviklede spillere, bolden i nettet og sikrede 1-0-sejren.

På lægterne var der kampen igennem enorm jubel og støtte til mesterholdet. Tilskuerne var mødt op i rødt og hvidt, krydret med guldhatte, guldhår og hvad ellers der havde været at støve op i Aalborg og omegn i de gyldne nuancer.

Tilskuerne præsenterede inden kampen et banner med teksten 'I tog røven på alle', og det indrammer AaB's sæson ganske godt. Nordjyderne var spået til en sæson i den tunge ende af rækken, men kunne efter kampen lade sig hylde som både mestre og pokalvindere.

Stik modsat var situationen i AGF's ende. Her havde man håbet at bygge oven på sidste sæsons syvendeplads, men et frygteligt forår har altså sendt AGF'erne i 1. division for tredje gang på otte år.


Seneste nyt

fra Nordjylland