AaB må se bort fra 7 mand til bundkamp mod Horsens

AaB og AC Horsens spiller om bundplacering i mesterskabsslutspillet

Det er en duel om den ligegyldige femteplads i Superliganes mesterskabsslutspil, der står på spil, når et stærkt svækket AaB mandskab løber på banen i aften på Casa Arena i Horsens.

AC Horsens er fire point efter AaB, men en hjemmesejr vil sende AC Horsens tæt på nordjyderne i kampen om at slutte sidst i mesterskabsslutspillet.

Men AaB-holdet må undvære flere af de faste stamspillerne til kampen: Rasmus Würtz, Jannik Pool, og Patrick Kristensen er alle ude med skader, mens Frederik Børsating og Jores Okore sidder i skammekrogen med karantæne.

Til gengæld kan AaB glæde sig over, at både Jacob Ahlman og Pavol Safranko er meldt klar igen. Med de mange afbud tyder det på, at der igen bliver plads i startopstillingen til unge talentfulde Wessam Abou Ali i angrebet, og det ser også ud til, at den unge Nikolaj Lyngø starter inde i forsvaret.

AaB skal ud og viske ydmygelsen fra kampen mod FC Midtjylland af sig, hvor AaB efter en idéfattig kamp med nærmest tandløst spil tabte med 3-0 til guldfavoriterne fra FC Midtjylland.

Utifredse AaB fans
Utifredse AaB fans
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Og der har ikke været meget at juble over for de trofaste AaB fan her i mesterskabsslutspillet. Det skulle da lige være sidst, de hold mødtes på Aalborg Stadion den 15 April, da vandt AaB med 2-0. Men inden sejren kom i hus havde AaBs ellers så loyale fans vist deres utilfredshed med både spillere og ledere med medbraget bannere, og i store dele af kampen var der larmende tavshed på tribuneafsnittet, hvor AaBs fans holder til.

Kampen i aften er også kampen om hvem af de to hold, der får del i de mange millioner i TV penge. Bliver man nummer seks og sidst i mesterskabsslutspillet, får man 3,9 millioner kroner, mens der er 400.000 kroner mere for en femteplads, nemlig 4,3 millioner kroner.

Efter kampen i aften mangler AaB at spille tre kampe i mesteskabsslutspillet. Sidste kamp er den 21. maj, hvor holdet på udebane skal møde de måske kommende mestre fra Brøndby, som lige nu fører Superligaen foran FC Midtjylland på andenpladsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland