AaB-modstander afviser svindel

Flere spileksperter er ikke i tvivl om, at der var tale om match fixing, da AaB's modstander i Champions League blev fundet. FK Modrica afviser beskyldningerne.

AaB's kommende modstander i kvalifikationen til Champions League, FK Modrica fra Bosnien, er under kraftig mistanke for at have været involveret i match fixing. Modrica mødte Dinamo Tirana over to kampe for at komme videre i turneringen, og det andet opgør, der blev spillet i onsdags, udviklede sig så mærkeligt, at spileksperter over for B.T. slår fast, at de ikke er i tvivl om, at der var tale om fusk.

I den bosniske lejr er man overrasket over beskyldningerne og afviser al snak om aftalt spil.

- Det var en helt almindelig kamp, hvor vores modstandere ydede alt, hvad de kunne og fik et helt regulært mål. Efter at de kom foran, satsede de på endnu et mål for at udligne vores føring fra den første kamp. Vi fik så vores udligning, og det ødelagde alt for Tirana. Vi var reelt videre, og derefter fik vi så vores sejrsmål, siger Modrica's præsident Zarko Vujnic til Onside.dk.

Undervejs i opgøret, som Modrica vandt 2-1, blev aktiviteten på de asiatiske spilbørser helt enormt stor. Unormalt mange ville sætte penge på sejr til Modrica og på, at der blev scoret tre mål eller mere. Selv om Modrica kom bagud med 1-0 med mindre end 20 minutter tilbage, fortsatte de store indskud på sejr til Modrica helt indtil fem minutter før tid, hvor holdet stadig var bagud. Men i det 89. minut og i overtiden kom så to scoringer til bosnierne.

- Jeg skal straks gøre opmærksom på, at jeg ikke har set kampen, men alligevel vil jeg godt lægge hovedet på blokken på, at resultatet var aftalt spil, siger Torben N. Sørensen fra betxpert til B.T.

Den daglige leder fra XLbet Jacob Nielsen er enig i den vurdering.

- I mine 10 år i spillebranchen har jeg set mange mærkelige ting, men aldrig noget, der minder om denne her kamp. Jeg vil godt skrive under på, at den kamp var fikset, siger han.

Det europæiske fodboldforbund (Uefa), der på det seneste har kørt en stor kampagne mod match fixing, har ikke forholdt sig til, om kampen skal få konsekvenser for de to hold.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland