AaB satser på kvindefodbold: Nye investorer og ny cheftræner

På et pressemøde lørdag præsenterede det nystiftede AaB Elite Kvindefodbold A/S sin vision for kvindefodboldens udvikling i Nordjylland.

Når man i dag tænker på AaB, tænker man kun på herrefodbold og præstationerne i Superligaen. Men ikke ret langt ude i fremtiden, kan det måske blive lige så nærliggende at tænke på kvindefodbold.

Et hold investorer er nemlig gået sammen med fodboldklubben om at oprette AaB Elite Kvindefodbold A/S. Formålet er at samle op på talentmassen rundt om de i nordjyske klubber og om få år spille med i den bedste række i kvindefodbolden, 3F Ligaen.

Cheftræner bliver Kenneth Cortsen, som i december sidste år blev ansat på en to-årig kontrakt.

- Jeg synes, det var en spændende udfordring at være med til at rykke kvindefodbolden i Aab. Jeg kommer fra en tilværelse i herrefodbold, men der er blevet skabt rigtig meget positiv momentum og hype om kvindefodbolden, og den her udfordring tiltalte mig, fordi jeg kom ind i en organisation med nogle erklærede mål og med en god stab omkring holdet. Så det er spændende at være med til at rykke det, siger Kenneth Cortsen.

Cortsen er selv tidligere professionel fodboldspiller, og inden han kom til AaB for fire siden, var han træner for Løgstør IF, som han bragte op i Danmarksserien.

- Det giver nogle muligheder

Visionen er at positionere AaB i toppen af dansk pige- og kvindefodbold og økonomisk at kunne støtte spillerne, så de kan studere på en videregående uddannelse og træne fire-seks gange om ugen uden at skulle have studiejob ved siden af.

Og det er en vision, Julie Madsen på 16 år, som spiller i AaB, kan bruge til noget.

- Det betyder, at jeg kan blive i AaB, og at det giver nogle nye muligheder. Det er det, jeg altid har ønsket. Det er både de økonomiske rammer og vores oprykning til 1. division, der gør, at jeg kan blive her. Vi får muligheden i AaB for at udvikle os både individuelt og som hold, og det trækker helt klart. Og så har vi det rigtig godt sammen socialt, siger Julie Madsen, der er kommet til AaB fra Dall Villaby.

AaB vil også være med i toppen af dansk kvindefodbold. Det skal en ny eliteafdeling sikre.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland