AaB tager afsked med 19-årigt talent

Asger Bust fik ikke det gennembrud på Superliga-holdet, man havde håbet på. Nu er det besluttet ikke at forlænge hans kontrakt.

Efter en enkelt sæson som en del af AaB's Superligatrup må 19-årige Asger Bust nu sige farvel til Aalborg-klubben. Parterne har nemlig besluttet ikke at forlænge midtbanespillerens kontrakt.

- Asger blev rykket op i Superligatruppen sidste sommer, men med hård konkurrence om pladserne har det være vanskeligt for Asger at bryde igennem, konstaterer AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde over for aabsport.dk.

Asger Bust blev en del af Superliga-mandskabet sammen med Jannik Pohl og Oliver Abildgaard forud for den igangværende sæson, men hvor Pohl og Abildgaard har fået en del spilletid og fast bliver udtaget til AaB's kampe, har det været en anden virkelighed for Asger Bust. En virkelighed, der ikke er udsigt til, bliver anderledes.

- Vi har vurderet, at der også i næste sæson vil være langt til spilletid for Asger, og derfor er vi i fællesskab blevet enige om, at det bedste for Asgers udvikling vil være at forsøge at forløse potentialet andetsteds, og vi ønsker naturligvis Asger al mulig held og lykke fremover, siger Allan Gaarde.

Torsdag den 26. maj spiller AaB sæsonens sidste hjemmekamp, og når det sidste fløjt lyder skal hjemmepublikummet tage afsked med hele fem spillere - inklusiv Asger Bust.

Det er Superliga-topscorer Lukas Spalvis, der efter en forårssæson helt uden den velkendte gejst, skal vise sit værd i Sporting Lissabon. Det viceanfører Kenneth-Emil Petersen der fra næste sæson bliver genforenet med Kent Nielsen i OB. Det er Mathias Thrane og Asger Bust, der ikke fortsætter i AaB og så er det AaB-legenden Thomas Augustinussen, der indstiller karrieren.


Seneste nyt

fra Nordjylland