AaB tredjebedst i Europa til at bruge egne spillere

AaB er bedst i Danmark og tredjebedst i Europa til at bruge sine egne spillere. To tredjedele af de spillere, der har fået spilletid for AaB i denne sæson, er spillere af egen avl.

Kasper Risgaard, Rasmus Thellufsen, Kasper Kusk, Patrick Kristensen og Kasper Pedersen. Det er bare nogle af de AaB-spillere, der ikke er blevet hentet ind fra udlandet, men derimod dyrket og udviklet i klubben siden ungdomsårene.

En analyse fra sportsanalyseinstituttet CIES viser, at AaB ikke bare er bedst i Danmark, men også tredjebedst i Europa til at bruge spillere af egen avl.

66,2 procent af de spillere, AaB har sendt på banen i denne sæson - altså to tredjedele - har været spillere af egen avl. Kun to klubber i Europa - Sigma Olomouc i Tjekkiet og Nitra i Slovakiet - kan præstere bedre resultater end dét.

- Men ellers er der ikke nogen, der er i nærheden af det, heller ikke i den danske liga. FC Nordsjælland ligger vist nummer to i Danmark med 50 procent, men ellers er gennemsnittet for Superligaen nede omkring 18 procent, siger Allan Gaarde, sportsdirektør i AaB, til AaB TV.

- Det er noget, vi er stolte af, og det er noget, der er rigtig vigtigt for vores klub, for det betyder også, at vi gør det, vi siger, vi gør, tilføjer han.

- Man tror på, at man kan slå igennem

Netop talentudvikling og at sikre en stabil spillertilgang fra nordjyske partnerskabsklubber er en klar og formuleret del af AaB's strategi.

Det er ikke kun en fordel for klubbens økonomi - det er også med til at anspore unge spillere til at satse på AaB. En af dem er 21-årige Rasmus Thellufsen, der kom til AaB fra Sæby som ungdomsspiller og i denne sæson har fået spilletid i hver runde.

- Det giver en ro i maven, at man tror på, at man kan slå igennem i AaB. Man arbejder benhårdt for at nå hertil, hvor man er i dag, og der kan man se, at det kan lade sig gøre i AaB. Så det er super dejligt, siger Rasmus Thellufsen.

Indtil videre har han tegnet sig for tre af AaB's scoringer i denne sæson.


Seneste nyt

fra Nordjylland