Åben Landsby i Bislev bød på traktortræk i miniformat

Bislev holdt Åben Landsby med både motocross-show, veterantraktor-udstilling og havetraktortræk.

Nye ansigter i de små landsbyer kommer ikke altid bare sådan lige af sig selv. Det har man for længst erfaret i Bislev ved Nibe, og derfor inviterede byen lørdag til Åben Landsby.

Her kunne både landsbyens indbyggere og alle andre mødes til en festlig dag. Blandt andet med havetraktortræk som et af de store trækplastre.

Og selv om der ikke er så mange hestekræfter på spil som ved mere traditionelle traktortræk, var det alligevel en disciplin, der kunne vække drengerøve i alle aldre.

- Det er altid det dér med, at man har lidt benzin i blodet. Det dér med hestekræfter, det kan jeg godt lide, siger Magnus Trilling Pejtersen, der selv stillede op i dagens tungeste klasse.

Konkurrencen gik helt efter bogen. En slæde blev spændt efter havetraktorerne, og så var det ellers bare med at få den op i den anden ende af banen.

- Når man begynder at få den rigtige vægtfordeling, og det begynder at stejle og sådan, så er det sjovt, siger Magnus Trilling Pejtersen, der selv har sparet sammen til at opgradere sin havetraktor.

Om det var den større motor, den rigtige vægtfordeling, talent eller en god blanding af det hele, er svært at sige - men det virkede i hvert fald. For da konkurrencen var slut, kunne Magnus Trilling Pejtersen kravle op øverst på podiet.


Seneste nyt

fra Nordjylland