Se video: Åbent landbrug

Nordjyderne strømmede søndag til arrangementet Åbent Landbrug for at blive klogere på blandt andet, hvor maden kommer fra.

Hvor kommer maden fra? Hældes mælken fra koens patter direkte ned i mælkekartonen? Hvor på grisen sidder flæskestegen? Og får får får?

Det og meget mere kunne man søndag få svarene på og samtidig  stille  sine egne spørgsmål, når hele Danmarks spisekammer åbner stalddørene til Åbent Landbrug. Blandt de landmænd, der slog dørene op, er Inge og Peter Sudergaard fra Kyvsgaard ved Langholt.

Og der var mødt mange mennesker frem for at blive klogere på landbruget.  Faktisk så mange, at der nærmst  var trafikaos for flere tusind kiggede indenfor hos Inge og Peter Sudergaard på deres gård. En gård som de har haft siden 1987 med 300 malkekøer. I dag var der også plads til at børnene kunne lege i kornet, der blev smagt på gårdens produkter og set nærmere på gårdens maskiner. 

- Vi er stolte af vores gårde, den moderne produktion og de fødevarer af høj kvalitet, der kommer derfra. Derfor viser vi gerne vores landbrug frem for de danskere, der vil have en god oplevelse eller blive klogere på, hvor deres mad kommer fra. Ved at åbne stalddørene håber vi på at skabe dialog mellem land og by, så vi kan komme tættere på de danskere, der hver dag køber de fødevarer, som vi producerer, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, der er initiativtager til det landsdækkende arrangement.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland