Aalborg-borgmester: SKAT skal være velkommen

En af de nye specialstyrelser, SKAT skal deles op i, skal placeres uden for hovedstaden. Men Kastrup-Larsen afventer konkret melding fra ministeren.

Med sveden perlende på overlæben præsenterede skatteministeren Karsten Lauritzen (V) torsdag eftermiddag SKAT's nye struktur, efter det er kommet frem, at det danske skattevæsen er blevet snydt for flere milliarder end først antaget.

Flere medarbejdere, opdaterede IT-systemer og specialiserede styrelser skal være med til at rette skuden op, berettede han - og meddelte, at i hvert fald en af de nye styrelser, enten told, gældsinddrivelse eller ejendomsvurdering, efter planen skal placeres uden for hovedstadsområdet.

Og det burde vel egentlig udløse begejstring hos borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen (S), som før har lagt billet ind på at få de eftertragtede statslige arbejdspladser til Aalborg og Nordjylland.

- SKAT skal være velkommen i Aalborg. Men jeg har stadig forløbet med flytningen af politiskolen i baghovedet, hvor man fik mobiliseret omtrent halvdelen af de danske kommuner, som alle gerne ville have skolen. Derfor vil jeg gerne have en mere konkret udmelding fra skatteministeren, før vi begynder at bruge mange ressourcer på at få noget, som måske allerede er planlagt til at skulle ligge et andet sted, siger Thomas Kastrup-Larsen.

- Men vi er altid klar til at tage nye arbejdspladser, og Aalborg har rammerne og kompetencerne, hvis det skulle ende med at blive her, SKAT skal placeres, fortsætter borgmesteren.

I 2015 lykkedes det Aalborg at skaffe 2749 nye arbejdspladser, og skal man tro en analyse fra Finansministeriet, vil der komme yderligere 1700 inden udgangen af 2017. Det er en tendens, Thomas Kastrup-Larsen er villig til at kæmpe for at bevare

- Så selvfølgelig skal vi også arbejde for at få flere statslige arbejdspladser til Aalborg, men jeg vil som sagt gerne have noget mere konkret fra ministeren, før jeg sætter alt for meget i bevægelse, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland