Aalborg får kæmpemæssigt festfyrværkeri i gave

Til midnat vil et 19 minutter langt festfyrværkeri præge himlen over Aalborg.

Når 2016 lørdag aften til midnat bliver til 2017, vil det brage og lyse over hele Nordjylland, men det vil nok brage og lyse lige en anelse mere i Aalborg. Her vil et enormt, musikstyret festfyrværkeri, der tager hele 19 minutter at komme igennem, nemlig fylde himlen over byen.

Fyrværkeriet er købt og betalt af forretningsmanden Eigild B. Christensen, gennem firmaet ESBC Holding. Han er ifølge Lasse Rich Henningsen, der er direktør i Musikkens Hus, helt vil med fyrværkeri, så da han blev spurgt om Musikkens Hus ville arrangere fyrværkeriet, var svaret et klart ja.

- Vi har siden vi åbnede 31. marts 2014 haft flere store festfyrværkerier, så vi føler, vi har en vis erfaring med det, siger Lasse Rich Henningsen, der selv skal holde nytårsaften i Musikkens Hus hvor ESBC Holding også holder fest.

- Eigild Christensens firma har haft et rigtig godt 2016 hvor de blandt andet har købt Budolfi Plads, og derfor har de bestilt fyrværkeriet, som på en måde også bliver en gave til Aalborg, siger Lasse Rich Henningsen.

Hvad fyrværkeriet har kostet vil direktøren ikke ud med, men han har andre imponerende tal at slynge ud, for det er virkelig et stort fyrværkeri.

- Der er over 1000 tændinger og omkring 4000 enheder i fyrværkeriet som kommer til at vare 19 minutter, siger direktøren.

De største enheder i festfyrværkeriet vejer 8,5 kilo stykket, bliver skudt 250 meter op i luften og springer ud i en blomst med en diameter på 275 meter. Og dem er der 15 af.

- De er så store, at de ikke bare skulle godkendes af beredskabet her i Aalborg, men af Sikkerhedsstyrelsen, siger Lasse Rich Henningsen.

- Og os bekendt er der aldrig blevet dyret noget så stort af i Aalborg før.

Forberedelserne til det enorme fyrværkeri har været igang siden 29. december både nord for Limfjorden, syd for Limfjorden og i Limfjorden. De fleste og de største enheder affyres fra Stigsborg Brygge i Nørresundby og Lasse Rich Henningsen anbefaler kraftigt, at man oplever fyrværkeriet fra Aalborg-siden.

- Det vil være enormt flot at se fra hele havnefronten i Aalborg, men det meste af Stigsborg Brygge bliver spærret af, så vi kan ikke anbefale at se det fra Nørresundby-siden, siger Lasse Rich Henningsen, der lover, at det bliver spektakulært.

Da Aalborg i 2015 var målby for Tall Ships Races blev festen også sluttet af med et enormt, musikstyret festfyrværkeri. Et fyrværkeri du kan gense herunder. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland