Aalborg Havn forhandler med Royal Arctic Line

Der bliver arbejdet på en ny aftale mellem Royal Arctic Line og Aalborg Havn.

Torsdag mødtes topledelsen fra rederiet Royal Arctic Line med ledelsen i Aalborg Havn. Parterne skulle tale om det videre samarbejde.

I juni meddelte Royal Arctic Line, at selskabet vil forlade Aalborg Havn og flytte aktiviteterne til Aarhus Havn med virkning fra 2019. 

Da kontrakten mellem Aalborg Havn og rederiet løber frem til 2022 fik det bestyrelsesformand for Aalborg Havn Thomas Kastrup-Larsen til at true rederiet med et erstatningskrav.

På mødet torsdag var tonen anderledes mild. Det skriver parterne i en fælles udtalelse på Aalborg Havns hjemmeside. 

På mødet blev der lagt op til en aftale, hvor Aalborg Havn skal være fleksibel i forhold til den eksisterende aftale, imod at Royal Arctic Line garanterer Aalborg Havn fortsat besejling frem til 2025.

Desuden skal Aalborg Havn og Royal Arctic Line samarbejde om at øge antallet af containere i havnen frem mod år 2022.

Parterne skal mødes igen i slutningen af oktober.

Grunden til, at Royal Arctic Line vil flytte havn, er, at rederiet er ved at forny den 25 år gamle flåde med tre nye kæmpeskibe, og dem er der ikke plads til på Grønlandshandlen i Aalborg, vurderer rederiet. 

Det har tidligere været meldt ud, at 1800 arbejdespladser i Aalborg er afhængige af rederiets tilstedeværelse.

FAKTA OM ROYAL ARCTIC LINE

Royal Arctic Line A/S er ejet af Grønlands Selvstyre. Linietrafikken samt sejladsen mellem de grønlandske byer foretages af skibene i Royal Arctic Line. 

Royal Arctic Line står for arbejdet i de 13 største grønlandske havne, og er samtidig selvstyrets repræsentant som havnemyndighed i de 13 havne.
 
I Danmark er koncernen repræsenteret ved Royal Arctic Line Danmark A/S. Her bookes og koordineres mere end 85.000 forsendelser om året. Samtidig driver Royal Arctic Line Danmark også stevedoring i filialen i Aalborg, og står dermed for den praktiske håndtering af gods der skal til eller fra Grønland gennem Aalborg. 
 
Royal Arctic Line er også aktiv på andre markeder. Blandt andet drives passagerbefordring i Grønland gennem Arctic Umiaq Line.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland