Aalborg Kommune er effektive

 Aalborg Kommune er effektive

Anbringelser på området for udsatte børn og unge, koster mange penge for landets seks største kommuner. Aalborg Kommune, der i 2008 har oplevet flere anbringelser end tidligere, anbringer effektivt i forhold til de andre store kommuner.

Billige døgninstitutionspladser
De lave gennemsnitlige udgifter pr. plads til anbragte børn og unge i Aalborg Kommune skyldes især billige døgninstitutionspladser.

5.393 kroner pr. styk
Af tal fra Danmarks Statistik fremgår det, at Aalborg Kommune bruger 5.393 kr. på anbringelser målt i kroner pr. 0-22årig.

Aalborg er næstlavest
Det betyder, at Aalborg Kommune har de næstlaveste udgifter til anbringelser blandt landets seks største kommuner målt i kroner pr. 0-22årig - Århus er dog billigere.

- Det er værd at notere sig, at Aalborg Kommune ligger på niveau med Odense, Randers og Esbjerg, pointerer rådmand i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Mai-Britt Iversen
- og at vi ligger under de gennemsnitlige udgifter. Vi er altså, overordnet set, blandt de bedste af de seks store kommuner, når det handler om at anbringe effektivt.

Nøgletallene, opgjort 31.12.07, viser blandt andet, at Aalborg Kommune har:
9,66 anbragte børn og unge af sociale årsager pr. 1000 i aldersgruppen 0-22-årige ud af i alt 54.150 borgere i denne aldersgruppe.
390.900 kr. årligt i gennemsnitlige udgifter pr. plads til anbragte børn og unge af sociale årsager.

Nøgletal
Nøgletallene fra de øvrige kommuner viser, at antallet af anbragte af sociale årsager pr.1000 0-22-årige i

Aalborg Kommune ligger på niveau med det antal, som de oplever i Randers, Esbjerg og Odense, mens Århus og København stritter i hver sin retning. Århus har markant færre, omvendt i København.


Seneste nyt

fra Nordjylland