Aalborg Kommune indfører ekstra hjemmehjælp til svage ældre

Borgere uden et velfungerende socialt netværk i nærheden med moderat demens eller svær leddegigt får nu en ugentlig ekstra times hjemmehjælp.

Aalborg Kommune har tidligere haft en klippekorts-ordning til ekstra hjemmehjælp for svage ældre. Det var i 2015 og 2016, hvor ordningen blev finansieret af en pulje på finansloven. Klippekortet blev afskaffet, da puljerne ophørte.

Men nu bliver ordningen genindført i Aalborg Kommune.

Det besluttede Ældre- og Handicapudvalget på sit møde den onsdag, hvor målgruppen for kommunens genindførte klippekort til hjemmehjælp var på dagsordenen.

Udvalget valgte at genindføre ordningen uændret i forhold til tidligere. Det vil sige, at svage ældre får et klippekort med en times ekstra hjemmehjælp om ugen.  

quote Vi ved fra tidligere år, at det har en positiv effekt på deres livskvalitet

Jørgen Hein, rådmand fra Aalborg Kommune, Radikale

Rådmand Jørgen Hein (Radikale) fra Ældre- og Handicapforvaltningen glæder sig over, at de svageste ældre i eget hjem får mulighed for at bestemme, hvad de vil bruge en times ugentlig hjemmehjælp til.

- Vi har rigtig gode erfaringer med klippekortet til ekstra hjemmehjælp. Det giver vores svageste ældre borgere mulighed for selv at vælge, hvad de ønsker ekstra hjælp til. Det kan for eksempel være til indkøb, madlavning eller ledsagelse. Og den ældre kan spare klip sammen til aktiviteter, der ikke kan klares på en time som for eksempel en tur i zoo eller ledsagelse til en familiebegivenhed. Det er helt op til den enkelte ældre, og vi ved fra tidligere år, at det har en positiv effekt på deres livskvalitet, siger Jørgen Hein i en pressemeddelelse.

Ordningen omfatter:

  • Borgere, der ikke har et velfungerende socialt netværk fysisk tæt på
  • Hjemmeboende borgere med moderat demens
  • Borgere med svær leddegigt

Genindførelsen af klippekortet til modtagere af hjemmehjælp blev besluttet med budgetforliget 2018. Der blev afsat i alt 4,8 millioner kroner til ordningen i 2018.

Det svarer til, at 350 borgere kan få en times ekstra hjemmehjælp hver uge.

Klippekortet genindføres med virkning fra 1. marts 2018.


Seneste nyt

fra Nordjylland