Aalborg Kommune var advaret om farligt bilskrot

Så sent som forrige uge var det nu brændende skrotlager og IF Recycling på dagsordenen, men Aalborg Kommune mente ikke, at de kunne gøre mere for at få fjernet det farlige affald.

Det sidste sluknings- og oprydningsarbejde er mandag stadig i gang, efter at op mod otte tusind tons bilskrot gik op i røg. Dermed skete det, som politikerne for flere måneder siden blev advaret mod.

Firmaet IF Recycling var så sent som på det seneste møde i Miljøudvalget på dagsordenen, fordi udvalget godt var klar over, at der var alt for meget skrot på Gasværksvej 7 i Aalborg.

- Mig bekendt har medarbejderne gjort alt, de kan med påbud og indskærpelser og brandvagter derude. Sagen er, at vi sådan set gerne vil have, de sejler det tilbage til Norge, hvor det kommer fra, fordi den type affald har de simpelthen ikke tilladelse til at have i de mængder, siger Daniel Nyboe Andersen (Radikale Venstre), der er medlem af Miljø- og Energiudvalget i Aalborg Kommune. 

Efter mødet fik firmaet af vide, at der var en deadline for, hvornår der senest skulle være forbedringer, ligesom udvalget gennem længere tid har været i kontakt med de norske miljø-myndigheder for at få dem til at tage det ophobede affald tilbage.

- De her problemer med Norge, de tager jo tid, og desværre skete det her inden for den tidsfrist, vi gerne ville give det, før vi blev nødt til at rykke ind, siger Kristoffer Hjorth Storm (Dansk Folkeparti), der ligeledes er medlem af udvalget.

Hvis den deadline ikke var blevet overholdt, kunne IF Recycling have mistet deres godkendelse. Det kunne i værste fald være endt i en konkurs, og så ville Aalborg Kommune stå med regningen og affaldet. 

Vi prøver ikke at vaske hænder, vi prøver ikke at fralægge os ansvaret, vi prøver på at finde en løsning, siger Lasse Puertas Navarro Olsen (Enhedslisten), der er rådmand for Miljø- og Energiforvaltningen i Aalborg Kommune.

Hele oprydning anslås at løbe op i omkring 25 millioner kroner. Det er endnu uvist, hvor regningen – og skrottet ender.

 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland